Θεμιστοκλέους για 4η δόση εμβολίου: «Καμία συζήτηση για τον γενικό πληθυσμό, μόνο σε ανοσοκατασταλμένους»

Newsroom
Θεμιστοκλέους για 4η δόση εμβολίου: «Καμία συζήτηση για τον γενικό πληθυσμό, μόνο σε ανοσοκατασταλμένους»
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως θα γίνουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα για την 4η δόση στους ανοσοκατασταλμένους.

Ανακοινώσεις αναμένονται μέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναφορικά με τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για την 4η δόση του εμβολίου σε ειδικές κατηγορίες ασθενών.

Μιλώντας στον Real fm, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέφερε ότι οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 έχουν αυξηθεί σημαντικά, φτάνοντας τους 100.000 μέσα σε λίγες ημέρες, ενώ αυξήθηκαν και αυτοί κατ΄οίκον, ενώ ρωτήθηκε και για το τι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για την 4η δόση για τον γενικό πληθυσμό.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ήταν κατηγορηματικός, λέγοντας πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για 4η δόση στον γενικό πληθυσμό».

Όπως συμπλήρωσε, το μοναδικό που εξετάζεται και θα ανακοινωθεί όπως αναμένεται είναι «να χορηγηθεί η 4η δόση στους ανοσοκατασταλμένους», που είναι ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπων: «Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού θα αποφασίσει για τους ανοσοκατασταλμένους και οι ανακοινώσεις αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα» ανέφερε σχετικά.

Σχετικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, ο Μάριος Θεμιστοκλέους τόνισε πως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι «δεν είναι τόσο ανησυχητική όσο πιστεύαμε στην αρχή, ωστόσο μένει να αποδειχθεί από τις έρευνες».

Τέλος, καθησύχασε τους πολίτες που δεν βρίσκουν σύντομα ραντεβού για τον εμβολιασμού λέγοντας πως από τον Ιανουάριο θα αυξηθούν τα ραντεβού καθώς θα έρθει νέα παρτίδα.