«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια, έγιναν απεγκλωβισμοί, κατέρρευσε γέφυρα (vids)

Newsroom
«Σαρώνει» τη χώρα η κακοκαιρία: Πλημμύρισαν σπίτια, έγιναν απεγκλωβισμοί, κατέρρευσε γέφυρα (vids)
Σαρώνει η κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Προβλήματα σε πολλές περιοχές.

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την χώρα από το πρωί του Σαββάτου (11/12), η οποία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα. Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι καταιγίδες και οι θυελλώδεις άνεμοι που φτάνουν μέχρι και τα 9 μποφόρ.

Ισχυρές νεροποντές συνεχίζουν να σημειώνονται στην Ήπειρο και την Πελοπόννησο αλλά και στην Αττική.

Προληπτικές εκκενώσεις οικισμών

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου εντοπίζονται τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση.

Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Να εκκενώσουν την περιοχή γύρω από τον χείμαρρο Βαριάς ζήτησε από τους κατοίκους ο Δήμος Ναυπακτίας, σημειώνοντας παράλληλα, πως έχει ληφθεί πρόνοια για τη μεταφορά, την διαμονή και την σίτισή τους.

Πολλά σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία βρίσκεται σε συναγερμό μετά από τις πρωτοφανείς βροχές.

Διακοπή κυκλοφορίας σε επαρχιακή οδό της Ναυπάκτου, για λόγους ασφαλείας

Στον αποκλεισμό της διέλευσης οχημάτων στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου-Σκάλας (Ναυπάκτου-Λουτρών Στάχτης), στο ύψος του Γηπέδου Λυγιά, για λόγους ασφαλείας προχώρησαν οι αρχές.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Ναυπάκτου καλεί τους οι πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις για τη δική τους ασφάλεια και την διευκόλυνση των εργασιών που πραγματοποιούνται.

Προβλήματα στην Ήπειρο

Φούσκωσαν τα ποτάμια της Ηπείρου από την έντονη βροχόπτωση που πέφτει τα τελευταία 24ωρα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βοϊδομάτης ποταμός που έχει ανέβει τόσο πολύ δημιουργώντας σπάνιες εικόνες.

Στο όριο της πλημμύρας βρίσκονται επίσης πολλές περιοχές στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Ο Δήμος Ιωαννιτών απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να αποφεύγουν για τις επόμενες ώρες τις άσκοπες μετακινήσεις ή αν αυτό δεν είναι εφικτό να είναι πολύ προσεκτικοί. Στον αστικό ιστό δεν υπήρξαν μέχρι στιγμής προβλήματα.

Κατέρρευσε γέφυρα

Δεν άντεξε τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας και κατέρρευσε μια μικρή γέφυρα στον Άραχθο και συγκεκριμένα στην Μικρή Γότιστα στην Ήπειρο.

Η γέφυρα κόπηκε στα δύο από την ένταση της βροχόπτωσης και τα ορμητικά νερά, όπως αναφέρει το ipeirotika.gr.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα epiruspost.gr, τα σοβαρότερα προβλήματα καταγράφονται στην περιοχή της Γλυκής όπου ήδη έχει υπερχειλίσει ο Αχέροντας ενώ οριακή είναι η κατάσταση και σε άλλα σημεία του ποταμού.

Καταστήματα και επιχειρήσεις στην παραποτάμια περιοχή στη Γλυκή έχουν πλημμυρίσει ενώ το ποτάμι συνεχίζει να κατεβάζει με ορμή τεράστιες ποσότητες νερών λόγω και της αδιάκοπης βροχόπτωσης.

Φθιώτιδα: «Κόπηκε» δρόμος από την σφοδρή βροχόπτωση

Από την καταρρακτώδη βροχή που πέφτει από το μεσημέρι, κόπηκε ο δρόμος λίγα μέτρα πριν την είσοδο του χωριού από Μαυρίλο προς Νεοχώρι στη Φθιώτιδα, σύμφωνα με το lamianow.gr.

Δρόμος στη Λαμία

Καρέ – καρέ διάσωση πολίτη στην Δυτική Αχαΐα

Δραματικές ώρες περνάει η περιοχή λόγω της σφοδρής κακοκαιρίες που την πλήττει τις τελευταίες ώρες. Ολόκληρες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας έχουν μετατραπεί σε λίμνες, σπίτια έχουν πλημμυρίσει και περιουσίες έχουν καταστραφεί, σύμφωνα με το pelop.gr.

Στα Στεναΐτικα της Κάτω Αχαΐας, η 6η ΕΜΑΚ Πάτρας διέσωσε έναν άνδρα καθώς και τους δύο σκύλους του οι οποίοι κινδύνευαν από τα ορμητικά νερά, τα οποία μάλιστα είχαν φτάσει όπως μπορεί να δει κανείς και από τις φωτογραφίες, σε πολύ υψηλό σημείο.

Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

O μετεωρολόγος του MEGA Γιάννης Καλλιάνος εξήγησε πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας που έχει «χτυπήσει» τη χώρα.

Δύσκολες θα είναι οι επόμενες ώρες για τους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας αλλά και περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Στην Αττική θα βρέξει κατά διαστήματα αλλά δεν θα υπάρξουν έντονα προβλήματα. Από αύριο σταδιακά θα εξασθενίσει το κύμα κακοκαιρίας για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι βροχοπτώσεις θα παραμείνουν στα δυτικότερα ηπειρωτικά, στα Επτάνησα, στην Ήπειρο, στην Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο. Όσες περιοχές θα δεχτούν έντονες καταιγίδες σήμερα θα διατηρηθούν τα φαινόμενα μέχρι αύριο (12/12) το μεσημέρι.

Από τη Δευτέρα θα έχουμε έλευση κρύου. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνάει μέσα στη μέρα τους 13 βαθμούς σε όλη τη χώρα.