Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί πρόσληψης 4.000 ιερέων, η απάντηση του Οικονόμου

Newsroom
Η κυβέρνηση διαψεύδει τα περί πρόσληψης 4.000 ιερέων, η απάντηση του Οικονόμου
Απάντηση σε όσα λέγονται σχετικά με προσλήψεις 4000 ιερέων, δίνει με δήλωσή του ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαψεύδει τις χθεσινές (10/12) διαρροές που ήθελαν την κυβέρνηση να προχωρά στην πρόσληψη 4.000 ιερέων, μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που υπήρξαν.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, το ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του υπ. Εσωτερικών έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά 200 θέσεις ιερέων.

«Προκειμένου να σταματήσει η παραφιλολογία: To ετήσιο σχέδιο προσλήψεων του υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη ανακοινωθεί και προβλέπει σταθερά τα τελευταία χρόνια 200 θέσεις ιερέων, προς αντικατάσταση κάποιων από αυτούς που συνταξιοδοτούνται. Αυτή είναι η αλήθεια. Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός της κυβερνητικής ατζέντας και εκτός πραγματικότητας», αναφέρει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η διάψευση ήρθε μια ημέρα μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, πριν την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου την προσεχή Δευτέρα.