Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Είναι ο άνθρωπος που τον είχα σε φωτογραφία πάνω από το κρεβάτι μου» (vid)

Newsroom
Ο Αλέξης Τσίπρας συνάντησε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Είναι ο άνθρωπος που τον είχα σε φωτογραφία πάνω από το κρεβάτι μου» (vid)
Μια απρόσμενη και ευχάριστη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον παλιό άσο του Παναθηναϊκού και νυν προπονητή του Θεσπρωτού, Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα θερμό με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει χαρακτηριστικά για τον Ρότσα «αυτός είναι ο άνθρωπος που είχα φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου». Το μενού της συζήτησης ήταν πλούσιο. Από το προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ειδικά οι ομάδες της επαρχίας μέχρι το φαινόμενο που λέγεται Λιονέλ Μέσι κι από τις διώξεις των Αριστερών στην Αργεντινή του Βιντέλα μέχρι τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του ΄80.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα εξήγησε πώς έμεινε έξω από την εθνική ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε το Μουντιάλ του 1978 λόγω των αριστερών του φρονημάτων. Ο δε Αλέξης Τσίπρας θυμήθηκε την πρώτη φορά που πήγε σαν μικρό παιδί στο γήπεδο της Λεωφόρου για να δει τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό απέναντι στον Πανιώνιο με τον Ρότσα τότε να βρίσκεται απέναντι στον Σαραβάκο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ρότσα, μιλώντας πρόσφατα στην εφημερίδα “Puntal” της Αργεντινής, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην κρίση στην Ελλάδα, αλλά και στη στήριξή του στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέβασε σχετικό βίντεο στο Facebook από την συνάντηση του με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα γράφοντας: «Στην περιοδεία μου στην Ήπειρο, είχα μια απρόσμενη συνάντηση με τον παλιό άσο και πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα, ο οποίος σήμερα είναι προπονητής του Θεσπρωτού.

Ένας από τους πιο αγαπημένους μου ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού - του εκμυστηρεύτηκα ότι είχα φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου. Θυμήθηκα την πρώτη φορά που πήγα, μικρό παιδί τότε, στο γήπεδο της Λεωφόρου για να παρακολουθήσω την αγαπημένη μου ομάδα απέναντι στον Πανιώνιο, με τον Ρότσα να βρίσκεται απέναντι στον Σαραβάκο.

Με τον Χ.Ρ. Ρότσα συζητήσαμε τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και ειδικά οι ομάδες της επαρχίας, όσο και για τον Παναθηναϊκό της δεκαετίας του '80, για το φαινόμενο του Λιονέλ Μέσι αλλά και για τις διώξεις των Αριστερών στην Αργεντινή του Βιντέλα. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μού διηγήθηκε πώς έμεινε έξω από την Εθνική ομάδα της Αργεντινής που κατέκτησε το μουντιάλ του 1978 λόγω των Αριστερών του φρονημάτων».