Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από την ψηφοφορία

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πόσα χρήματα συγκεντρώθηκαν από την ψηφοφορία
Ο μεγάλος νικητής της πρώτης Κυριακής των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ ήταν το ίδιο το κίνημα, το οποίο συγκέντρωσε ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Με πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Γιώργο Παπανδρέου να έρχεται δεύτερος και την ψηφοφορία να συνεχίζεται την επόμενη Κυριακή (12/12). Περισσότεροι από 270.000 ψηφοφόροι πέρασαν την Κυριακή (5/12) από τις κάλπες, με τον αριθμό να ξεπερνά κατά πολύ εκείνον του 2017 (212.000) στις πρώτες εκλογές ηγεσίας του κινήματος.

Μάλιστα, η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου οδήγησε την Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να αποφασίσει την παράταση της εκλογικής διαδικασίας κατά μία ώρα (αντί να ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ., ολοκληρώθηκε στις 8 μ.μ.), ενώ επιπλέον παράταση υπήρξε όπου περίμεναν ακόμη άτομα στην ουρά, για να ψηφίσουν.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα περίεργα με αρκετούς (πάνω από 400) να ξεκινούν από το σπίτι τους, να περιμένουν για ώρα στην ουρά και τελικά να ρίχνουν λευκό ψηφοδέλτιο στην κάλπη. Εκτός, όμως, από τον Νίκο Ανδρουλάκη, μεγάλη νίκη σημείωσε και το ίδιο το κίνημα, αφού με τη συμμετοχή κάθε ψηφοφόρου να ανέρχεται στα τρία ευρώ (είτε έριχνε έγκυρο, άκυρο ή λευκό ψηφοδέλτιο), έβαλε αρκετές χιλιάδες ευρώ στα ταμεία του.

Όπως διαβάζουμε στις διευκρινήσεις της ΕΔΕΚΑΠ «για την κάλυψη των εξόδων της εκλογικών διαδικασιών υποχρεωτικά όλοι οι ψηφοφόροι καταθέτουν το ποσό των 3 ευρώ (την 5η Δεκεμβρίου μόνο) το οποίο εισπράττεται από το Γραμματέα της Εφορευτικής Επιτροπής. Στο τέλος της διαδικασίας παραλαμβάνεται το συνολικό ποσό από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής του αντίστοιχου εκλογικού τμήματος, υπογράφουν το σχετικό έντυπο παράδοσης – παραλαβής και το ποσό αυτό ο πρόεδρος το καταθέτει την Δευτέρα 6/12 σε τραπεζικό λογαριασμό, που θα του γνωστοποιηθεί από τον Γενικό Διευθυντή του Κινήματος Αλλαγής».

Πιο συγκεκριμένα, με την ενσωμάτωση αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στο 93.58% και τα ψηφοδέλτια που έχουν καταμετρηθεί να φτάνουν τα 251.296, το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη συγκεντρώσει 753.888 ευρώ και η καταμέτρηση συνεχίζεται. Μιας και οι συνολικοί ψηφοφόροι ξεπέρασαν τις 270.000, αυτό σημαίνει πως στον τραπεζικό λογαριασμό του κινήματος αναμένεται να προστεθούν τουλάχιστον άλλες 60.000 ευρώ, με το τελικό ποσό να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, πλησιάζοντας έτσι σχεδόν το εκατομμύριο.