Η Arcadia Shipping βραβεύτηκε ως Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της xρονιάς

Newsroom
Η Arcadia Shipping βραβεύτηκε ως Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της xρονιάς
Έγινε η πρώτη εταιρεία που παίρνει για δεύτερη  φορά το  βραβείο Tanker Company of the Year μετά από 14 χρόνια.

Στα Lloyd’s List Greek Shipping Awards 2021 η Arcadia Shipping, η εταιρεία της οικογένειας των κυρίων Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, βραβεύτηκε ως Εταιρεία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς.

Οι λόγοι που της απονεμήθηκε το βραβείο αυτό είναι αρκετοί:

Έχει υψωμένη σε όλα της τα πλοία την ελληνική σημαία, τα οποία είναι επανδρωμένα με Έλληνες ναυτικούς.

Είναι από τις πρωτοπόρες εταιρείες σε θέματα ασφάλειας για τα πληρώματα, αλλά και στη λήψη μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος.

Αγγελόπουλος

Η επικέντρωση της Arcadia στην ποιότητα και την αριστεία στις επιδόσεις, την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος, τονίστηκε τα τελευταία χρόνια από το υποδειγματικό ιστορικό της από τον έλεγχο-επιθεωρήσεις του κράτους λιμένα-Port Sate Control και από τις επιθεωρήσεις των ναυλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως:

  • Έγινε η πρώτη εταιρεία που παίρνει για δεύτερη φορά το βραβείο Tanker Company of the Year μετά από 14 χρόνια.
  • Η Arcadia επικροτήθηκε και για τις σημαντικές δωρεές της και την κοινωνική της δέσμευση στην Ελλάδα. Στην δραστηριότητά της αυτή περιλαμβάνονται μεγάλες δωρεές σε νοσοκομεία, στην Εκκλησία και στην Ελληνική Ακτοφυλακή-Λιμενικό Σώμα. Επίσης, η Αrcadia βρέθηκε στην πρώτη γραμμή παροχής βοήθειας στους Έλληνες πυρόπληκτους και στον εξοπλισμό του συστήματος υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο κ. Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε για την βράβευση: «Ευχαριστώ θερμά την LLOYD’S LIST και τα μέλη της κριτικής επιτροπής για την βράβευση της ARCADIA ως Tanker Company of the Year. Για εμένα και τον αδερφό μου Παναγιώτη, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και διάκριση.

Από την ίδρυση της ARCADIA, το 1998, αποφασίσαμε να υψώσουμε την Ελληνική σημαία και να εμπιστευτούμε τους Έλληνες ναυτικούς, την απαράμιλλη ελληνική ναυτοσύνη.

Όλα αυτά τα χρόνια οι άνθρωποί μας, στην στεριά και στη θάλασσα, έχουν συμβάλει αποφασιστικά στην επιτυχία μας. Σε αυτούς ανήκουν τα εύσημα.

Αγγελόπουλος

Σήμερα, στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε, η προσφορά προς τον τόπο μας και την κοινωνία είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Θα ήθελα να αφιερώσω το βραβείο αυτό στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα, που έφυγε πρόσφατα από κοντά μας».