Ολυμπιακός: Η επιρροή του Σλούκα στο Καζάν ήταν μεγαλύτερη από όσο νομίζεις (stats)

Ολυμπιακός: Η επιρροή του Σλούκα στο Καζάν ήταν μεγαλύτερη από όσο νομίζεις (stats)
Το Gazzetta αναλύει την απόδοση του Κώστα Σλούκα στη νίκη επί της Ούνικς και τι έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» όσο ο ηγέτης τους βρισκόταν στο παρκέ του Καζάν.

Ο Κώστας Σλούκας χωρίς αμφιβολία είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έφτιαξε το ρόστερ γύρω από αυτόν και είναι ο άνθρωπος ο οποίος παίρνει τις αποφάσεις όταν η μπάλα «καίει». Άλλοτε σωστές, άλλοτε όχι, όμως σε καμία περίπτωση δεν φοβάται να πάρει την ευθύνη.

Ο 31χρονος γκαρντ μετά από 13 αγωνιστικές παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όπως συμβαίνει με το μεγαλύτερο ποσοστό των παικτών της Euroleague. Αυτό όμως δεν αναιρεί ούτε την ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει ούτε φυσικά τις πολλές ικανότητές του.

Στη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ούνικς με 84-87 η επιρροή του Σλούκα στην εξέλιξη της αναμέτρησης και στο τελικό αποτέλεσμα ήταν τεράστια. Ο «ερυθρόλευκος» γκαρντ έπαιξε 26:48 προσφέροντας 12 πόντους (1/4διπ., 3/5τριπ., 1/2β.), 8 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 4 λάθη.

Ερχόμενος από τον πάγκο (όπως σε όλα τα φετινά παιχνίδια) μπήκε έτοιμος, συγκεντρωμένος και... διαβασμένος. Ο «Σλούκι Λουκ» είχε μελετήσει την άμυνα των γηπεδούχων και με το που μπήκε το εκμεταλλεύτηκε. Στο πρώτο πεντάλεπτο παρουσίας του στο παρκέ πρόσφερε 12 πόντους! Ξεκίνησε με ασίστ για κάρφωμα του ΜακΚίσικ κι ακολούθησαν ασίστ σε Μάρτιν για καλάθι και φάουλ, ασίστ σε Ζαν Σαρλ για δίποντο, δικό του εύστοχο τρίποντο και δικό του lay up. Όλα αυτά επαναλαμβάνουμε σε πέντε λεπτά.

Με τον Σλούκα στο παρκέ

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι με πολλές λεπτομέρειες και κάθε ομάδα η κάθε παίκτης διαθέτει πολλούς τρόπους να επηρεάσει την εξέλιξη μίας αναμέτρησης. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός νίκησε στο Καζάν έχοντας μόλις 24.3% στα τρίποντα.

Ο Κώστας Σλούκας είχε σχεδόν μία ολοκληρωτική εμφάνιση αφού δεν ήταν μόνο τα στατιστικά που αναφέραμε πιο πάνω. Με την βοήθεια της ιστοσελίδας «3Stepsbasket» παρουσιάζουμε την εικόνα της αναμέτρησης σε αυτά τα σχεδόν 27 λεπτά που βρισκόταν ο 31χρονος στον αγωνιστικό χώρο.

Με τον ηγέτη του στο παρκέ ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ούνικς με 57-44. Στην δική του παρουσία οι ομάδες είχαν από 61 κατοχές με τους «ερυθρόλευκους» να είναι καθολικά ανώτεροι από τους Ρώσους. Πιο συγκεκριμένα ο Ολυμπιακός (αναφέρεται πρώτος) ήταν καλύτερος στα δίποντα (66.7% - 41.9%), στα τρίποντα (36.4% – 27.3%), στα ριμπάουντ (25-22), στις ασίστ υπήρχε τεράστια διαφορά (17-5), στα κλεψίματα (8-6) και μόνο στα λάθη υπερτερούσε η Ούνικς (12-10).

ΟΣΗ ΩΡΑ ΗΤΑΝ Ο ΣΛΟΥΚΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΕ

Σλούκας

Τα δίδυμα της ευτυχίας

Η παρουσία του Σλούκα στο παρκέ ανέβασε επίπεδο και τους συμπαίκτες του αφού ως κλασικό pass first γκαρντ προτιμά να δημιουργεί από το να εκτελεί. Ο Ελληνας γκαρντ τα πήγε εξαιρετικά όταν συνυπήρξε στο παρκέ με τους Γιαννούλη Λαρεντζάκη, Σακιέλ ΜακΚίσικ και Σάσα Βεζένκοβ.

Συγκεκριμένα όταν Σλούκας και «Λάρι» έπαιζαν μαζί το σκορ ήταν 50-39, όταν ήταν με τον Αμερικανό το σκορ ήταν 39-29 και όταν βρισκόταν ταυτόχρονα στο παρκέ με τον Βεζένκοβ, το σκορ ήταν 42-33.

Ο 31χρονος γκαρντ σε καμία περίπτωση δεν ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης στη νίκη των «ερυθρόλευκων» από την Ούνικς, ωστόσο η απόδοσή του επηρέασε θετικά σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της αναμέτρησης και σίγουρα έδειξε μέρος από τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται η ομάδα του και μπορεί να προσφέρει βάσει ικανοτήτων και προσωπικότητας.

Σλούκας