H Μέρκελ αποχαιρέτισε την Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια: Με αναμμένους πυρσούς, στρατιώτες και εκκλησιαστικούς ύμνους (vid)

Newsroom
H Μέρκελ αποχαιρέτισε την Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια: Με αναμμένους πυρσούς, στρατιώτες και εκκλησιαστικούς ύμνους (vid)
Η Άνγκελα Μέρκελ αποχαιρέτισε την οριστικά την Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια σε μία τελετή στο Βερολίνο και προτρέποντας τους πολίτες να κοιτούν στο μέλλον.

Η Άνγκελα Μέρκελ αποχαιρέτισε οριστικά την Καγκελαρία μετά από 16 χρόνια. Μάλιστα έστειλε το δικό της συγκινητικό μήνυμα, σε μια μικρή λόγω πανδημίας τελετή, γεμάτη όμως από συμβολισμούς. Στην ομιλία της, μάλιστα, προέτρεψε τους πολίτες να κοιτούν το μέλλον.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς. 16 χρόνια στην Καγκελαρία της Γερμανίας, πολλά γεγονότα, προκλήσεις πολιτικής και ανθρωπιστικής φύσεως. Πολλές κρίσεις έχουν αποδείξει τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας ενώ αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί τις προκλήσεις που γνωρίζει ο πλανήτης. Θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να κοιτάτε το μέλλον του κόσμου και από την οπτική άλλων ανθρώπων», είπε η Άνγκελα Μέρκελ.

Πενήντα ήταν οι προσκεκλημένοι οι οποίοι παρέστησαν στην εκδήλωση και όλοι τους ήταν πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Ο αντισυνταγματάρχης Σβεν Χόμαν έδωσε το έναυσμα για την έναρξη της εκδήλωσης με στρατιώτες σε ειδικούς σχηματισμούς και αναμμένους πυρσούς.

Η στρατιωτική μπάντα έπαιξε τον εθνικό Γερμανίας αλλά και τα τραγούδια που είχε επιλέξει η ίδια τα οποία ήταν:

  • Ύψιστε Θεέ, σε υμνούμε (χορωδιακός εκκλησιαστικός ύμνος)
  • Για μένα θέλω να βρέχει κόκκινα τριαντάφυλλα/Χίλντεγκαρντ Κνεφ
  • Ξέχασες το έγχρωμο φιλμ/ Νίνα Χάγκεν