Ανακοινώθηκαν νέα χαρακτηριστικά για το Android, όπως μετατροπή του κινητού σε ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου

Παύλος Παπαπαύλου
Ανακοινώθηκαν νέα χαρακτηριστικά για το Android, όπως μετατροπή του κινητού σε ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου
Η Google προχωράει σε σημαντικές αλλαγές για το λειτουργικό της και προσθέτει έξτρα χαρακτηριστικά.

Η Google προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων για το Android και αποκάλυψε μερικά χαρακτηριστικά που ήταν γίνονται άμεσα διαθέσιμα είτε έρχονται σύντομα. Το πρώτο και πιο σημαντικό είναι αυτό που επιτρέπει σε συσκευές όπως τα Google Pixel 6, Google Pixel 6 Pro και Samsung Galaxy S21 να λειτουργούν ως ψηφιακά κλειδιά αυτοκινήτου.

Στην παρούσα φάση συνεργάζονται μόνο με συμβατά αυτοκίνητα της BMW, ωστόσο το χαρακτηριστικό θα ανοίξει σύντομα και προς άλλους κατασκευαστές.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι το Family Bell, το οποίο και θα προσφέρει ενημερώσεις στους χρήστες για σημαντικές οικογενειακές στιγμές που έχουν προγραμματιστεί (όπως πχ. η παρακολούθηση μιας ταινίας).

Τρεις εφαρμογές της Google (Google Play Books, YouTube Music, Google Photos) αποκτούν νέα widgets και νέες λειτουργίες, ενώ και οι φωτογραφίες θα αποκτήσουν έναν καλύτερο τρόπο αναμνήσεων με σημαντικές λήψεις από το παρελθόν.

Εξίσου σημαντικό είναι πως εφαρμογές που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό θα αναιρούν αυτόματα προσβάσεις που έχετε δώσει, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα έχετε ξεχάσει κάτι.

Τέλος, το Android Auto θα ξεκινάει πλέον αυτόματα με το που συνδέετε το κινητό στο αυτοκίνητό σας, προσφέροντας έτσι πιο άμεση πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες.