ΚΙΝΑΛ: Οι στοιχηματικές αποδόσεις για τις εκλογές μετά το debate

Newsroom
ΚΙΝΑΛ: Οι στοιχηματικές αποδόσεις για τις εκλογές μετά το debate
Πού επικεντρώθηκαν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος, πόσο επηρέασε η συγκεκριμένη συζήτηση την δημοτικότητά τους και γιατί όλα δείχνουν πώς πάμε για εκλογικό ντέρμπι.

Έχουν περάσει λίγες μέρες από το debate των υποψήφιων αρχηγών του ΚΙΝΑΛ (πλην του Γιώργου Παπανδρέου), στο οποίο κανείς δεν κέρδισε τις εντυπώσεις. Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης δεν άνοιξαν ιδιαίτερα τα χαρτιά τους. Μίλησαν στην πλειοψηφία τους αρκετά συγκρατημένα προβάλλοντας την ανάγκη για ενότητα του κόμματος, προσπαθώντας με μικρές διαφοροποιήσεις να ξεχωρίσουν από τους υπόλοιπους.

Κατά συνέπεια, όπως θα δείτε και στις αποδόσεις της Novibet για το ποιος θα αναδειχθεί νικητής στις ερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη του αρχηγού της παράταξης, τα φαβορί και τα outsider που συζητούνταν από την στιγμή που τέθηκαν οι υποψηφιότητες, δεν άλλαξαν μετά το debate.

Από την πρώτη μέρα φαινόταν πως θα έχουμε ντέρμπι μεταξύ του Γιώργου Παπαναδρέου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη.

Όσον αφορά τον πρώην πρωθυπουργό, γίνονται πολλές συζητήσεις για το αν έβλαψε ή ωφέλησε την υποψηφιότητά του η απουσία του από το debate. Αν κρίνουμε από το μετριοπαθές κλίμα στο οποίο κινήθηκε η συζήτηση, μάλλον η υποψηφιότητά του έμεινε ανεπηρέαστη.

Όσον αφορά τις λεπτομέρειες του debate, ο Ανδρέας Λοβέρδος στήριξε μια κεντροδεξιά στροφή του κόμματος, ζητώντας την αυστηροποίηση των θέσεων του σε ζητήματα Νόμου και Τάξης, ενώ πήρε ξεκάθαρες θέσεις απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά πως οι απόψεις του βρίσκονται πολύ κοντά σε αυτές της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δείχνει αυτή τη στιγμή να προηγείται ελαφρώς στην προτίμηση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, ήταν πιο μετριοπαθής από τον Λοβέρδο κάνοντας επίκληση στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία της Ισπανίας και της Πορτογαλίας και στις μεταρρυθμιστικές επιτυχίες του ΠΑΣΟΚ- από την δημιουργία του ΑΣΕΠ μέχρι την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2003.

Ο Χάρης Καστανίδης, που έμοιαζε να είναι ο πιο αυθεντικός εκπρόσωπος του παλιού ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε αρκετές φορές στο έργο του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ εξήγησε πως η ελληνική κοινωνία πρέπει να πειστεί πως η δημοκρατική παράταξη χρειάζεται ενίσχυση ώστε να διαμορφωθεί μια νέα κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα.

Ο Παύλος Χρηστίδης, μίλησε αρκετές φορές για το έργο της Φώφης Γεννηματά και ζήτησε λύσεις για τη νέα γενιά που βιώνει συνθήκες εργασιακής και κοινωνικής ανασφάλειας, ενώ ο Παύλος Γερουλάνος στήριξε την άποψή του για διοικητική αποκέντρωση που θα φέρει οικονομική ανάπτυξη στη χώρα.

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ θα γίνουν την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ενώ για τις 12 έχει προγραμματιστεί δεύτερος γύρος, εφόσον χρειαστεί.

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις σημερινές αποδόσεις (2/12) της Novibet για την αναμέτρηση:

-Νίκος Ανδρουλάκης 1,90
-Γιώργος Παπανδρέου 2,35
-Ανδρέας Λοβέρδος 5,50
-Παύλος Χρηστίδης 91,00
-Παύλος Γερουλάνος 151,00
-Χάρης Καστανίδης 251,00

....