Πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Τι αναμένεται να ισχύσει για νυχτερινά κέντρα και ρεβεγιόν

Newsroom
Πώς θα γιορτάσουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά: Τι αναμένεται να ισχύσει για νυχτερινά κέντρα και ρεβεγιόν
Η κυβέρνηση φέρεται να έχει αποφασίσει ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown. 

Το πώς θα γιορτάσουμε φέτος Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά και αν η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβάλει ορισμένους περιορισμούς είναι ένα σημαντικό ερώτημα, καθώς έχει σημάνει συναγερμός λόγω της μετάλλαξης «Όμικρον».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η κυβέρνηση αποφάσισε, οριστικά και αμετάκλητα, ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown.

Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, που είναι και οι πιο επίφοβοι για σοβαρή νόσηση, αλλά και η απόφαση διανομής δύο δωρεάν self τεστ σε όλους για τις μέρες των γιορτών, έχουν ένα ακόμα μήνυμα: ότι φέτος τα Χριστούγεννα τόσο η οικονομική όσο και η κοινωνική δραστηριότητα θα παραμείνουν ανοιχτές.

«Ρεβεγιόν με ανοιχτά νυχτερινά κέντρα και τραπέζια στα σπίτια χωρίς περιορισμούς»

Στην κυβέρνηση είναι εν αναμονή της επιβεβαίωσης του μοντέλου που έχουν επεξεργαστεί ο κ. Τσιόδρας και οι λοιμωξιολόγοι, για σταθεροποίηση και κάμψη των δεικτών της πανδημίας μετά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

«Εφόσον, όμως, βαδίζουμε σε αυτή τη ρότα, αυτό σημαίνει ότι φέτος τις γιορτές θα λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα σε όλη τη χώρα, μόνο για εμβολιασμένους» διευκρίνισε ο δημοσιογράφος.

Παράλληλα όμως, δε θα υπάρχει κανένας περιορισμός για τα ρεβεγιόν και τα τραπέζια των γιορτών στα σπίτια, και για εμβολιασμένους και για ανεμβολίαστους. Υπάρχει ισχυρή σύσταση πάντως για test και ελεγχόμενες συναθροίσεις, για αυτό ελήφθη και η απόφαση για τη χορήγηση δωρεάν self test.