Η θάλασσα βγήκε στην στεριά στην Πάτρα, βάρκες στους δρόμους στο Μεσολόγγι: Σκεπή «πέταξε» στα 200 μέτρα στην Πρέβεζα (vids)

Newsroom
Η θάλασσα βγήκε στην στεριά στην Πάτρα, βάρκες στους δρόμους στο Μεσολόγγι: Σκεπή «πέταξε» στα 200 μέτρα στην Πρέβεζα (vids)
Η κακοκαιρία που χτυπά τη Δυτική Ελλάδα έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα ακόμη και στις μεγάλες πόλεις της περιοχής.

Καταστροφές σημειώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας στην Δυτική Ελλάδα με την θάλασσα στην Πάτρα να έχει βγει στην στεριά και ανεμοστρόβιλος να σαρώνει τα πάντα στην Πρέβεζα.

«Πνίγηκαν» σπίτια και επιχειρήσεις στην Πάτρα

Εκτεταμένες ζημιές καταγράφονται με το πρώτο φως της ημέρες κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Από την Πλαζ μέχρι και την Παραλία Πατρών και τα Βραχνέικα, η παραλιακή λεωφόρος σε πολλά σημεία της έχει βυθιστεί κάτω από το νερό ή τα φερτά υλικά που "ξέβρασε" το κύμα, σύμφωνα με το tempo24.news.gr.

Τραγική είναι η κατάσταση στα νότια προάστια της Πάτρας. Από το ύψος των Ιτεών (όπου έκλεισε ο δρόμος) μέχρι και τον χείμαρρο Παναγίτσα, η παραλιακή οδός έχει μετατραπεί σε μια απέραντη λίμνη.

Καταστροφές Πάτρα

Η θάλασσα έχει καλύψει τα πάντα με το νερό έχει μπει μέσα σε πάρα πολλά καταστήματα και σπίτια της περιοχής, με ανυπολόγιστες ζημιές.
Τα συνεργεία του Δήμου παλεύουν από το πρώτο φως της ημέρας να ανοίξουν αυλάκια ώστε να απομακρυνθεί το νερό.

Σκεπή ταβέρνας στην Πρέβεζα «πέταξε» στα 200 μέτρα

Οι μικρής έντασης καταιγίδες που ξέσπασαν στην Πρέβεζα σε συνδυασμό με τους δυνατούς ανέμους προκάλεσαν μικρές ζημιές σε οικίες και καλλιέργειες.

Όμως στην Καστροσυκιά ανεμοστρόβιλος που βγήκε από την θάλασσα έπληξε μία επιχείρηση ταβέρνα προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Ξηλώθηκαν πέργκολες, έσπασαν τραπεζοκαθίσματα, ξεριζώθηκαν δύο μεγάλα δέντρα, ενώ η σκεπή από το αίθριο «πέταξε» 200 μέτρα μακριά, σύμφωνα με το prevezanews.gr.

Ο ισχυρός ανεμοστρόβιλος ξήλωσε στην κυριολεξία την αλουμινένια βιτρίνα του καταστήματος προκαλώντας ζημιές και στον εσωτερικό χώρο.

Στους δρόμους οι βάρκες στο Μεσολόγγι

Ανάλογη εικόνα και στο Μεσολόγγι, όπου οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν τις βάρκες στον δρόμο. Η παραλία της Τουρλίδας έχει χαθεί με την θάλασσα να έχει καλύψει τον δρόμο.