Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θέλουμε μια αστυνομία ανθρώπινη και φιλική στον πολίτη και σκληρή απέναντι στο έγκλημα» (vid)

Newsroom
 Τάκης Θεοδωρικάκος: «Θέλουμε μια αστυνομία ανθρώπινη και φιλική στον πολίτη και σκληρή απέναντι στο έγκλημα» (vid)
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στην εκπαίδευση της ομάδας ΔΙΑΣ και στον ρόλο των αστυνομικών.

Στην εκπαίδευση των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που ξεκίνησε σήμερα αναφέρθηκε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στην εκπομπή «Live News» του MEGA. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έκανε λόγο για «έκρηξη» παραβατικότητας, λέγοντας πως το τέλος της καραντίνας έχει απελευθερώσει όλες τις μορφές παραβατικότητας.

Μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, που άφησε πίσω της ένα νεκρό, το υπουργείο προχώρησε σε αξιολόγηση. «Είδαμε τα πράγματα κατάματα. Ζήτησα πλήρη αξιολόγηση για το τι δεν πήγε καλά και βάση με το πήραμε σειρά μέτρων. Πρώτον, ενισχύσαμε το κέντρο επικοινωνίας της Άμεσης Δράσης. Δεύτερον, έχει ήδη φτιαχτεί νέος κανονισμός λειτουργίας της Άμεσης Δράσης. Τρίτον, επανεκπαίδευση όλων των αστυνομικών γιατί όλοι οφείλουμε να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Ξεκινάμε με την ομάδας ΔΙΑΣ, η οποία συμβάλει θετικά στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών», δήλωσε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Τα μαθήματα, τόσο σε πρακτικό όσο και θεωρητικό επίπεδο, ξεκίνησαν σήμερα πραγματοποιούνται προκειμένου οι αστυνομικοί να γνωρίζουν τους νόμους που διέπουν την αστυνομική δράση, να γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο κ. Θεοδωρικάκος περιέγραψε το στόχο που έχει θέσει για την αστυνομία: «Την αστυνομία που είναι δίπλα μας και νοιάζεται για την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη. Μια αστυνομία σύγχρονη, ανθρώπινη και φιλική απέναντι στον πολίτη και σκληρή απέναντι στο έγκλημα».

Όπως τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κάθε μέρα περίπου 8.000 αστυνομικοί βγαίνουν στους δρόμους για να κάνουν ελέγχους, ωστόσο τόνισε σε κάποιους χώρους τα μέτρα δεν τηρούνται, όπως στα γήπεδα. «Είμαστε όλοι φίλαθλοι, θέλουμε να πηγαίνουμε τα σαββατoκύριακα με την οικογένειά μας στο γήπεδο να δούμε ένα αγώνα. Δεν γίνεται στους αγώνες να μη φοράμε μάσκα. Θέλω να παρακαλέσω τους πολίτες, τους φιλάθλους και τις ομάδες να το λάβουν αυτό υπόψη τους. Μάσκα υποχρεωτικά παντού για όσους πηγαίνουν να παρακολουθούν αγώνες», είπε και στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε θα πάψει να υπάρχει η δυνqτότητα παρακολούθησης αγώνων.