5 εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σπίτι για να κάψεις λίπος

5 εύκολες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις σπίτι για να κάψεις λίπος
Ποιες είναι οι ιδανικές ασκήσεις, που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του κορμού και στην καύση λίπους; Ο Personal Trainer, Βασίλης Καλούδης, μάς προτείνει τη σωστή προπόνηση.

Όταν η λέξη «καραντίνα» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη ζωή μας, ήμασταν όλοι απροετοίμαστοι. Δεν γνωρίζαμε πώς να διαχειριστούμε την κατάσταση. Μας επηρέασε τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Δεν ήταν λίγοι, μάλιστα, αυτοί που μένοντας μακριά από το γυμναστήριο, έχασαν την καλή τους φυσική κατάσταση.

Με τον καιρό, όμως, τα πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Όλο και περισσότεροι ξεκίνησαν να ακολουθούν κάποια προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι ή να στρέφονται στη συμβουλή ενός Personal Trainer. Μια λύση ασφαλής, αλλά και αποτελεσματική.

Ποιο είναι τώρα το πρώτο ερώτημα, που θέτουν όσοι θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τη γυμναστική; Ποιες είναι οι ασκήσεις που θα τους βοηθήσουν να χάσουν ευκολότερα λίπος, ενώ θα μπορέσουν παράλληλα να ενδυναμώσουν και τον κορμό τους; Για να δώσουμε την απάντηση απευθυνθήκαμε στον Personal Trainer, Βασίλη Καλούδη, ο οποίος μάς έδωσε τα φώτα του.

Jumping Jacks (50 sec)

Εκτέλεση: Κάνουμε άλμα με τα δυο πόδια, ταυτόχρονα με την κίνηση των χεριών.

Squat Jumps (30 sec)

Εκτέλεση: Τοποθετούμε τα πέλματα των ποδιών στο άνοιγμα των ώμων μας. Παράλληλα, το βάρος του σώματος πέφτει από τις φτέρνες. Λυγίζουμε ελαφρώς τα γόνατα, εκτελούμε άλμα και κατά την απογείωση χρησιμοποιούμε τις μύτες των ποδιών. Τα χέρια μας συμμετέχουν στην κίνηση, είτε προς τα πίσω, είτε τα τραβάμε προς τα επάνω.

Push ups με ανοιχτή λαβή (30 sec)

Εκτέλεση: Διατηρούμε τον κορμό μας σε μια ευθεία, τα χέρια βρίσκονται ακριβώς κάτω από τους ώμους και βρίσκονται εντελώς κάθετα με το έδαφος, όταν τεντώνονται. Κρατάμε τον κορμό μας συνέχεια ενεργό.

Mountain Climbers (30 sec)

Εκτέλεση: Ισιώνουμε τα χέρια κάτω από το στήθος και σε πλάτος λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα των ώμων. Τα πόδια είναι τεντωμένα και κρατάμε τον κορμό μας συνέχεια ενεργό. Στη συνέχεια λυγίζουμε το δεξί γόνατο και το φέρνουμε στην κατεύθυνση του δεξιού χεριού. Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο πόδι.

Σανίδα (20 sec)

Εκτέλεση: Ερχόμαστε σε θέση push up στο πάτωμα και λυγίζουμε τους αγκώνες μας 90 μοίρες. Ο κορμός παραμένει σταθερός και ίσιος. Κρατάμε αυτή τη θέση για 20 δευτερόλεπτα. Δεν ξεχνάμε τις ανάσες μας. Εισπνοή και εκπνοή αργά και σταθερά.

Τip: Μπορούμε να εκτελέσουμε το παραπάνω πρόγραμμα για 2-4 γύρους, με διάλειμμα 10 δευτερολέπτων μετά από κάθε άσκηση και διάλειμμα ενός λεπτού σε κάθε γύρο.

* Ο Βασίλης Καλούδης είναι Personal Trainer και ασχολείται με τη γυμναστική 15 χρόνια. Μπορείς να τον βρεις στο Facebook ή στο Instagram και να μάθεις περισσότερα για τα προγράμματα γυμναστικής.