Έφτιαξαν και έπαιξαν «Squid Game» με έπαθλο 456.000 δολάρια και κόστος 3,5 εκατομμύρια (vid)

Newsroom
Έφτιαξαν και έπαιξαν «Squid Game» με έπαθλο 456.000 δολάρια και κόστος 3,5 εκατομμύρια (vid)
Το «Squid Game» του MrBeast είναι πλέον η δημοφιλέστερη μίνι σειρά στο YouTube και το συνολικό κόστος για την οργάνωση του παιχνιδιού ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η σειρά του Netflix «Squid Game» προκάλεσε φρενίτιδα σε όλο τον κόσμο και μάλιστα ξεπέρασε τις προσδοκίες ακόμα και των πιο αισιόδοξων δημιουργών του, με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές να γίνονται δημοφιλείς και πλουσιότεροι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Μάλιστα έγινε πρώτο trend στα κοινωνικά δίκτυα αλλά και μόδα σε στολές και ρούχα. Έτσι, ο γνωστός YouTuber MrBeast, βλέποντας την απήχηση που έχει, έφτιαξε το δικό του «Squid Game».

@mrbeast

this was an emotion rollercoaster ##mrbeastgame

♬ Do It To It - ACRAZE

456.000 δολάρια στον νικητή και 10.000 στον δεύτερο

Εκατοντάδες θαυμαστές της σειράς διαγωνίστηκαν σε μια πραγματική αναπαράστασή της με χρηματικό έπαθλο 456.000 δολάρια.

Ο δημοφιλής YouTuber MrBeast, ο οποίος έχει 76,4 εκατομμύρια συνδρομητές, είπε ότι ξόδεψε 3,5 εκατομμύρια δολάρια για την περίτεχνη αναπαράσταση στην οποία 456 διαγωνιζόμενοι πάλεψαν για το... «τζακ ποτ», αναφέρει η New York Post.

squid

Ο σταρ των social media, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Jimmy Donaldson, ανέφερε στο Twitter ότι του κόστισε περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή και την παραγωγή, ενώ ξόδεψε περίπου 1,5 εκατομμύρια δολάρια για βραβεία.

Εκτός από το εξαψήφιο πρώτο βραβείο, ο Donaldson μοίρασε 2.000 δολάρια σε κάθε διαγωνιζόμενο και 10.000 δολάρια σε αυτόν που κατέκτησε την δεύτερη θέση.

Η μίνι σειρά του περιελάμβανε τα ίδια κορεατικά παιδικά παιχνίδια που παίζονταν στο «Squid Game», όπως το «Red Light, Green Light», σε τεράστια σετ που χρειάστηκαν εβδομάδες για να κατασκευαστούν.

squid

Κανείς δεν τραυματίζεται

Ωστόσο σε αντίθεση με την υπόθεση της σειράς, κανένας διαγωνιζόμενος δεν τραυματίστηκε.

Αντίθετα, οι παίκτες είχαν στηθεί με «ασύρματα εκρηκτικά» γεμάτα με ψεύτικο αίμα που «έσκαγε» όταν ένας παίκτης έχανε στην δοκιμασία.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως η αναπαράσταση του «Squid Game» δεν είναι το πρώτο πράγμα που αναδημιουργεί ο Donaldson για το κανάλι του στο YouTube.

Ο γνωστός YouTuber φημίζεται για τους περίεργους διαγωνισμούς που κάνει στους διαδικτυακούς του ακολούθους, οι οποίοι όπως φαίνεται είναι πρόθυμοι να διαγωνιστούν σε παράλογες προκλήσεις, όπως όταν στέκονταν σε κύκλο για 12 ημέρες για 500.000 δολάρια.

Μάλιστα ο Mr Beast ήταν ο πιο ακριβοπληρωμένος YouTuber το 2020, κερδίζοντας περίπου 24 εκατομμύρια δολάρια και συγκεντρώνοντας περίπου 3 δισεκατομμύρια προβολές, σύμφωνα με το Forbes.

Αλλά το τελευταίο του βίντεο έχει δεχθεί σκληρή κριτική από τους θεατές που επέκριναν τον You Tuber για την αναπαράσταση ενός παιχνιδιού για πλούσιους ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τους φτωχούς για τη μακάβρια ευχαρίστησή τους.