Βατόπουλος για νέο lockdown: «Ποτέ μη λες ποτέ» (vid)

Newsroom
Βατόπουλος για νέο lockdown: «Ποτέ μη λες ποτέ» (vid)
Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποφασιστεί ένα νέο lockdown, έστω κι αν το αποκλείουν στελέχη της κυβέρνησης αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μίλησε το πρωί του Σαββάτου (27/11) στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Πρωινοί Τύποι».

Αναφέρθηκε στην μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού και όπως είπε «οι φόβοι που υπάρχουν, εστιάζονται αρχικά στο ότι τα πρώτα στοιχεία συνηγορούν πως μπορεί να έχει πολύ υψηλή μεταδοτικότητα, όπως οι παραλλαγές Άλφα και Δέλτα».

Στο ερώτημα πόσο μας προστατεύουν τα υπάρχοντα εμβόλια από την νέα παραλλαγή, είπε ότι «αυτό θα το διαπιστώσουμε στις μελέτες που θα γίνουν σε εργαστηριακό επίπεδο, αλλά και στην πράξη όταν θα δούμε αν θα νοσήσουν όσοι έχουν περάσει ήδη την ασθένεια».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων και ενδεχομένως ένα νέο lockdown, απάντησε «ποτέ με λες ποτέ», διευκρινίζοντας πως είναι απόλυτα κατανοητή η θέση της Πολιτείας που αποκλείει την εφαρμογή ενός lockdown, αλλά τα πράγματα είναι διαφορετικά αν το βλέπουμε από την σκοπιά της Δημόσιας Υγείας.