Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας φέρνει νομιμοποίηση της κάνναβης και δωρεάν προφυλακτικά και αντισυλληπτικά

Newsroom
Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας φέρνει νομιμοποίηση της κάνναβης και δωρεάν προφυλακτικά και αντισυλληπτικά
Η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας θέλει να αλλάξει κάποια πράγματα τα οποία θα είναι προς όφελος των νέων.

Την Τετάρτη (24/11) ανακοινώθηκε από τον Όλαφ Σολτς η νέα γερμανική κυβέρνηση. Ο καγκελάριος ανέφερε πως το «φανάρι είναι αναμμένο», αφού έτσι έχει ονομαστεί ο συνασπισμός μεταξύ SPD, FDP και των Πρασίνων, δηλαδή «φανάρι».

Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες συμφωνίες που έχουν υπογράψει τα κόμματα, οι οποίες αφορούν τους νέους και μάλλον θα τους κάνουν πολύ χαρούμενους αν τελικά εφαρμοστούν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη Βild, η νέα κυβέρνηση της Γερμανίας φέρνει νομιμοποίηση της κάνναβης για ψυχαγωγικούς λόγους, αλλά και δωρεάν μέτρα αντισύλληψης, αφού το κόστος τους θα επιστρέφεται στους ασφαλισμένους.

Η νέα κυβέρνηση θέλει να νομιμοποιήσει το κάπνισμα της κάνναβης, τονίζοντας ότι: «Εισάγουμε την ελεγχόμενη διανομή κάνναβης σε ενήλικες για λόγους αναψυχής σε αδειοδοτημένα καταστήματα» υπό τον τίτλο «πολιτική για τα ναρκωτικά»

Τα πλεονεκτήματα της ελεγχόμενης παράδοσης κάνναβης σύμφωνα με τη νέα κυβέρνηση είναι πως: «Ελέγχει την ποιότητα, αποτρέπει τη μεταφορά μολυσμένων ουσιών και εγγυάται την προστασία των ανηλίκων».

Έτσι μετά από τέσσερα χρόνια, οι κοινωνικές επιπτώσεις της νομιμοποίησης της κάνναβης πρόκειται να επανεξεταστούν.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την γερμανική εφημερίδα, η νέα κυβέρνηση θέλει να επιτρέψει στις ασφάλειες υγείας να καλύψουν το κόστος των αντισυλληπτικών. Για τους ασφαλισμένους αυτό μπορεί να σημαίνει: δωρεάν αντισυλληπτικά χάπια και δωρεάν προφυλακτικά.

Οι εταιρείες ασφάλισης υγείας θα πρέπει να μπορούν να προσφέρουν αυτές τις δαπάνες ως «υποχρεωτική υπηρεσία» - δηλαδή ως προσθήκη στις υπηρεσίες που απαιτεί ο νόμος.

Το κόστος των αντισυλληπτικών ή των προφυλακτικών θα πρέπει να επιστραφεί στους ασφαλισμένους «χαμηλού εισοδήματος». Ποια εισοδήματα εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία; Αυτό παραμένει ασαφές, σύμφωνα με το δημοσίευμα.