Άπλυτο αυτοκίνητο στην Αγγλία μπορεί να επιφέρει πρόστιμο μέχρι και 5.000 λίρες

Newsroom
Άπλυτο αυτοκίνητο στην Αγγλία μπορεί να επιφέρει πρόστιμο μέχρι και 5.000 λίρες
Οι νόμοι στην Αγγλία είναι αρκετά αυστηροί.

Πρόστιμο ακόμα και 5.000 ευρώ θα μπορούσε να επιβληθεί σε όσους Άγγλους οδηγούς δεν διατηρούν καθαρό το εσωτερικό του αυτοκινήτου τους. Σύμφωνα με την αστυνομία κάτι τέτοιο ισχύει για τις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δεν επιτρέπει την ασφαλή οδήγηση και μπορεί να προκαλέσει σύγκρουση.

Για παράδειγμα αν ο χώρος που ο συνοδηγός βάζει τα πόδια του είναι γεμάτος σκουπίδια δεν τίθεται θέμα πρόστιμου. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημεία που επηρεάζουν την ασφαλή οδήγηση. Όπως το εσωτερικό του παρμπρίζ.

Για το εξωτερικό μέρος, οι υαλοκαθαριστήρες μπορούν να κάνουν την δουλειά τους, αλλά το εσωτερικός μέρος των τζαμιών αν δεν καθαρίζεται καθόλου ή δεν καθαρίζεται σωστά επηρεάζει την ορατότητα του οδηγού.

Λερωμένο παρμπρίζ

Έτσι σε περίπτωση σύγκρουσης, αν το παρμπρίζ είναι βρώμικο τότε ο οδηγός του οχήματος είναι πιθανό να χρεωθεί για απρόσεκτη οδήγηση ακόμα και αν το ατύχημα δεν είναι από δικό του λάθος.

Μάλιστα, αν η σύγκρουση είναι μεγάλη, το πρόστιμο για απρόσεκτη οδήγηση μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 5.000 λίρες, αλλά και ποινή 9 πόντων στην άδεια οδήγησης. Για λιγότερο σοβαρά περιστατικά, το σύνηθες πρόστιμο για απρόσεκτη οδήγηση είναι 100 λίρες και τρεις πόντοι ποινή.

Σύμφωνα με τον κανονισμό οδικών οχημάτων του 1986 «Το παρμπρίζ σε ένα αυτοκίνητο θα πρέπει να διατηρείται σε τέτοια κατάσταση ώστε να μην κρύβει την όραση του οδηγού. Τα παρμπρίζ και τα παράθυρα πρέπει να διατηρούνται καθαρά και απαλλαγμένα από εμπόδια στην όραση».

Το ίδιο ισχύει και για την πινακίδα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Αν είναι βρώμικη και δεν μπορεί να διαβαστεί τότε η αγγλική αστυνομία έχει το δικαίωμα να επιβάλλει το ανάλογο πρόστιμο.