Τσίπρας: «Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα, ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και για την Δημοκρατία»

Newsroom
Τσίπρας: «Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα, ο Μητσοτάκης είναι επικίνδυνος και για την Δημοκρατία»
Η πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής αρνήθηκε να καταθέσει ο πρώην υφυπουργός, Στέλιος Πέτσας.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προκαλέσει η άρνηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή για τη λίστα Πέτσα και τις δημοσκοπήσεις, ο Στέλιος Πέτσας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, έκανε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σχετικά με το θέμα αναφέροντας:

«Ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να κρυφτεί πίσω από την πλειοψηφία του στη Βουλή, μήπως προφυλάξει τους υπουργούς του. Εξεταστική για τη λίστα Πέτσα δίχως τον Πέτσα. Φοβάται, κρύβεται και ευτελίζει το Σύνταγμα. Επικίνδυνος όχι μόνο για την κοινωνία αλλά και για τη Δημοκρατία».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Πρωτοφανές κοινοβουλευτικό πραξικόπημα με εντολή Μητσοτάκη. Η Ν.Δ. έδειξε σήμερα το έντρομο πρόσωπο της σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις για την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Με εντολή Μητσοτάκη η κυβερνητική πλειοψηφία απέρριψε όλους τους μάρτυρες που πρότεινε σύσσωμη η Αντιπολίτευση , αποκλείοντας έτσι όλα τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην διαβόητη λίστα Πέτσα, μεταξύ των οποίων και ο πρωθυπουργικός ανηψιός, Γρ. Δημητριάδης. Εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, σε μια καταφανή προσπάθεια της Ν.Δ. να μετατρέψει την εξεταστική σε παραμηχανισμό απόκρυψης της αλήθειας. Θέλουν να κρύψουν τους υπουργούς που εμπλέκονται με εντολή Μαξίμου, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει κάτι πολύ επιβλαβές για την Δημοκρατία».

Μάλιστα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας που παραχώρησε σήμερα (24/11) στο TRT, ερωτηθείς για την εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε για το εν λόγω θέμα, άσκησε έντονη κριτική για το γεγονός ότι δεν ήρθε σήμερα ο ίδιος ο κ. Πέτσας να καταθέσει, μιλώντας για «καραμπινάτη προσπάθεια ευτελισμού του Συντάγματος».

Σχολίασε δε, ότι ο πρωθυπουργός «φοβάται» το έλεγχο και πιστεύει στην «επικοινωνιακή ασπίδα» που του προσφέρουν τα ΜΜΕ. Ωστόσο, τόνισε ότι με αυτόν τον τρόπο «μάλλον δυσχεραίνει τη θέση του», αφήνοντας αιχμές ότι «έχει λερωμένη τη φωλιά του ο κ. Πέτσας».

Εξάλλου, ο Αλ. Τσίπρας έκανε αναφορά σε συγκεκριμένες ομάδες της κοινωνίας που είναι «δυσαρεστημένες», την ώρα που όπως επισήμανε «το έλλειμμα διογκώνεται επικίνδυνα».

«Που πήγαν τα λεφτά;», διερωτήθηκε και υποστήριξε ότι «χωρίς να έχουν καλυφθεί οι βασικές ανάγκες», «οι απευθείας αναθέσεις και οι αναθέσεις με κλειστούς διαγωνισμούς αγγίζουν τα 5 δισ. ευρώ». «Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τόνισε και σχολίασε ότι «δεν είναι θέμα Αριστεράς και Δεξιάς, είναι θέμα Δημοκρατίας».