Δημήτρης Παρασκευής: «Ύστατο μέτρο το lockdown, αλλά αν η κατάσταση χειροτερέψει θα συζητηθεί» (vid)

Newsroom
Δημήτρης Παρασκευής: «Ύστατο μέτρο το lockdown, αλλά αν η κατάσταση χειροτερέψει θα συζητηθεί» (vid)
«Ύστατο μέτρο το lockdown αλλά δεν αποκλείεται αν χειροτερέψει η κατάσταση», ανέφερε ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ, Δημήτρης Παρασκευής.

Τα κρούσματα κορονοϊού ήταν και σήμερα (23/11) αυξημένα, καθώς ανακοινώθηκαν 8.100 νέες μολύνσεις. .

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία και οι υγειονομικοί δοκιμάζονται, ενώ νέοι άνθρωποι που δεν έχουν συμπληρώσει καν τα 30 έτη, χάνουν τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

«Προς το παρόν έχουμε μια σταθεροποιητική τάση αλλά αυτό δε μας ικανοποιεί γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων και των νοσηλειών είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή του Mega «Live News» ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας – Προληπτικής Ιατρικής ΕΚΠΑ.
Ωστόσο, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε έξαρση του κύματος μετά τα Χριστούγεννα.

«Δεν μπορεί να αποκλείσουμε το γεγονός να δούμε έξαρση και μετά τα Χριστούγεννα. Αναμένουμε το αποτέλεσμα των μέτρων που λήφθηκαν, ωστόσο χρειαζόμαστε και στοχευμένα μέτρα όπως η αναμνηστική δόση. Αυτό θα περιορίσει σημαντικά τον αριθμό νοσηλείας και τον αριθμό των θανάτων», ανέφερε.

«Ύστατο μέτρο το lockdown»

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown, ο καθηγητής τόνισε: «θα είναι το ύστατο μετρό. Θα έχει περιορισμένη αποτελεσματικότητα, αυτό το είδαμε και την περίοδο του Μαρτίου του 2021 λόγω της μεγάλης κόπωσης του πληθυσμού. Τη στιγμή που έχουμε στα χέρια μας ένα μέτρο αποτελεσματικό όπως είναι το εμβόλιο, όλοι μας θέλουμε να αποφύγουμε αυτό το σενάριο. Θα είναι το ύστατο μέτρο, αν τυχόν η κατάσταση χειροτερέψει πάρα πολύ, ενδεχομένως να συζητηθεί και ένα μέτρο αυτού του είδους».