Στο εστιατόριο του Salt Bae οι chef φτιάχνουν τη «χρυσή» μπριζόλα, όμως οι κοκτεϊλάδες αμείβονται περισσότερο

Newsroom
Στο εστιατόριο του Salt Bae οι chef φτιάχνουν τη «χρυσή» μπριζόλα, όμως οι κοκτεϊλάδες αμείβονται περισσότερο
Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το εστιατόριο του Salt Bae στο Λονδίνο.

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία βγαίνουν καθημερινά στη δημοσιότητα για τις συνθήκες εργασίας στο εστιατόριο του Salt Bae στο Λονδίνο. Ο Τούρκος επιχειρηματίας έχει κατηγορηθεί για τους μισθούς που προσφέρει στους σεφ των εστιατορίων του, με ωρομίσθιο όσο στοιχίζει ο πουρές πατάτας στο μενού του.

Κάτι που ενισχύεται μετά την αποκάλυψη ότι το προσωπικό που φτιάχνει τα κοκτέιλ στο εστιατόριο του Λονδίνου, βγάζει περισσότερα χρήματα από τους σεφ του, παρότι εκείνοι είναι αυτοί που φτιάχνουν την διάσημη «χρυσή» μπριζόλα.

Σε μια πρόσφατη αγγελία το εστιατόριό του, αναζητούσε έναν έμπειρο σεφ για να εισέλθει στην ομάδα του, προσφέροντάς του 12 με 13,5 λίρες την ώρα, συν βεβαίως τα φιλοδωρήματα. Την ίδια ώρα ο Τούρκος προσφέρει σε υποψήφιους κοκτεϊλάδες 15 λίρες την ώρα για να εργαστούν στο εστιατορίου στο Λονδίνο.

«Αναζητούμε έναν έμπειρο και παθιασμένο σερβιτόρο/α που να ξέρει να φτιάχνει κοκτέιλ για να γίνει μέλος της οικογένειάς μας. Ο ιδανικός υποψήφιος θα πρέπει να έχει εμπειρία στην δημιουργία κοκτέιλ», αναφέρει η σχετική αγγελία που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Πολλοί θεωρούν ότι τα πολυδιαφημισμένα εστιατόρια του Salt Bae δεν δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό, αλλά η πραγματικότητα φαίνεται ότι είναι διαφορετική. Με αυτές τις συνθήκες εργασίας δεν είναι και πολλοί εκείνοι που επιθυμούν να δουλέψουν στις επιχειρήσεις του.