Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins: «Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα φύγει αλλά ο κορονοϊός θα μείνει» (vid)

Newsroom
Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins: «Η πανδημία σε 6-8 μήνες θα φύγει αλλά ο κορονοϊός θα μείνει» (vid)
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου των ΗΠΑ, John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος έστειλε αισιόδοξο μήνυμα για την τελική επικράτηση του ανθρώπου κατά του κορονοϊού, ο οποίος όπως εκτιμά θα παραμείνει στις ζωές μας, ως νόσος σε κάποια μέρη του κόσμου

Την πεποίθηση του ότι η πανδημία του κορονοϊού σε 6-8 μήνες θα έχει λάβει τέλος, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο Έλληνας καθηγητής Πνευμονολογίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins, Παναγιώτης Γαλιατσάτος.

«Έχουμε το εμβόλιο, θεραπείες, τα φάρμακα της Merck και της Pfizer οπότε πιστεύω ότι η πανδημία θα φύγει σε 6-8 μήνες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής ωστόσο εκτίμησε ότι ο κορoνοϊός θα μείνει σε κάποια μέρη του κόσμου.

Τόνισε δε ο κ. Γαλιατσάτος ότι ο εμβολιασμός είναι υψίστης σημασίας και σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας , θα αποτελέσει το κλειδί για να λήξει η πανδημία:

«Πρέπει να εμβολιστούμε ώστε ο οργανισμός μας να είναι πιο «έξυπνος» απέναντι στον ιό. Έτσι θα είμαστε έτοιμοι απέναντι στο κίνδυνο και μαζί με τις μάσκες, η πανδημία θα φύγει».

«Βλέπω τους ασθενείς που θέλουν να ζήσουν, θα νικήσει ο άνθρωπος γιατί έχουμε την απάντηση απέναντι στο μικρόβιο» είναι το αισιόδοξο μήνυμα που στέλνει ο καθηγητής.

Αναφορικά με την εντατικοποίηση των εμβολιασμών επεσήμανε πως πρέπει οι γιατροί να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου ώστε να μεταβεί μαζικότερα στα εμβολιαστικά κέντρα.