Καπραβέλος: «Λιποθύμησε γιατρός στην εφημερία, δεν άντεξε την πίεση» (vid)

Newsroom
Καπραβέλος: «Λιποθύμησε γιατρός στην εφημερία, δεν άντεξε την πίεση» (vid)
Μια γιατρός στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» έχασε τις αισθήσεις της από κόπωση και μεταφέρθηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για να λάβει ιατρική φροντίδα.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε στο Open και περιέγραψε την πίεση η οποία παραμένει στο ΕΣΥ με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να έχουν φτάσει στα όριά τους στα νοσοκομεία.

«Δεν είμαστε καλά. Να σας πω πως τελειώνουμε (σ.σ. την εφημερία); Πενήντα εισαγωγές περίπου μέχρι πριν από λίγο. Έχουν γεμίσει όλες οι απλές κλίνες στο νοσοκομείο μας. Μεγάλη προσέλευση. Πολύ μεγάλη διασπορά. 100% η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε να διασωληνώσουμε κάποιον στους θαλάμους ή τα χειρουργεία. Η πίεση όμως είναι αφόρητη. Μία συνάδελφός μου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της νύχτας. Απόψε. Και χρειάστηκε να τη μεταφέρουμε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών για πρώτες βοήθειες. Μεγάλη εξουθένωση του προσωπικού. Έξω από τα όρια, όχι στα όρια. Και από την άλλη μεριά μεγάλη απογοήτευση που δεν βρίσκεται ένα κονδύλιο γι' αυτούς τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Όχι μόνο για μας τους γιατρούς, κυρίως για τους νοσηλευτές. Όχι για τίποτα άλλο, αλλά γιατί αυτό το μπόνους ένα πριμ που σημαίνει μία παραγωγικότητα έξω από κάθε λογική δική σας. Δεν την έχετε δει. Δεν την ζείτε την κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία. Άνθρωποι που χάσανε τον ύπνο τους. Νοσήσανε» είπε αναλυτικά.

«Άδειες δεν δίνονται και τα ρεπό βγαίνουν με δυσκολία, διότι δεν υπάρχει προσωπικό. Βγαίνουν τα ρεπό, δίνουμε κάποια ρεπό διότι η εξουθένωση είναι τρομερή. Όμως η πίεση που νιώθουμε είναι πολύ μεγάλη», ανέφερε επίσης.