Μητσοτάκης-Τσίπρας: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων προς τους πολίτες σήμερα (18/11)

Newsroom
Μητσοτάκης-Τσίπρας: Διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων προς τους πολίτες σήμερα (18/11)
Μέσω τηλεοπτικών μηνυμάτων προς τους πολίτες αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους για την πανδημία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσιπρας, σήμερα (18/11)

Για την πορεία της πανδημίας καθώς και τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος, θα απευθυνθεί στους πολίτες, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το απόγευμα (18/11) με μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε τέσσερις άξονες αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να εστιάσει ο πρωθυπουργός στο τηλεοπτικό μήνυμα.

Συγκεκριμένα αναμένεται να δώσει έμφαση στην ενίσχυση των εμβολιασμών και κυρίως των άνω των 65, και να απευθύνει έκκληση για την τρίτη δόση.

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους αναμένεται να αναφέρει πως δεν πρόκειται να χαλαρώσουν τα μέτρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ζητώντας απ’ όλους να τηρήσουν πιστά τις αποφάσεις των λοιμωξιολόγων.

Ωστόσο θα αναφερθεί και στην θωράκιση του συστήματος υγείας.
Ο πρωθυπουργός θα τονίσει ξανά πως δεν θα επιβληθεί lockdown στην χώρα, ούτε θα βάλει σε καραντίνα τους ανεμβολίαστους, όπως το μοντέλο της Αυστρίας.

Το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε ότι αυτή τη φορά θα απαντήσει στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το Mega, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναφέρει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, δεν παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις υπο το φόβο του πολιτικού κόστους και στη δική παραίνεση για εμβολιασμό δεν αποκλείεται να μιλήσει για επέκταση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων.

«Τη στιγμή που για άλλη μια φορά καταγράφονταν 80 απώλειες στη χώρα, αυτός να υπόσχεται ένα covidfree καλοκαίρι. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναδειχθεί στον κεντρικό αρνητή της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση απορρίπτει τα επιπλέον περιοριστικά μέτρα ακόμη κι όταν αυτά τα εισηγούνται κάποια από τα μέλη της επιτροπής.», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.