Έγκλημα στον Βόλο: Η αστυνομία είχε εξετάσει ως ύποπτο τον δικηγόρο γιο της 69χρονης και όχι τον πραγματικό δράστη (vid)

Newsroom
Έγκλημα στον Βόλο: Η αστυνομία είχε εξετάσει ως ύποπτο τον δικηγόρο γιο της 69χρονης και όχι τον πραγματικό δράστη (vid)
Τον γιο της 69χρονης και δικηγόρο του πραγματικού δράστη είχε εξετάσει ως ύποπτο η αστυνομία.

Στην αποκάλυψη ότι η Ελληνική Αστυνομία είχε εξετάσει ως υπόπτους για τη δολοφονία της 69χρονης γυναίκας αρκετούς γείτονες και συγγενείς, όχι όμως τον πραγματικό δράστη που αποκαλύφθηκε μετά από 12 χρόνια, προχώρησε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα», το γεγονός ότι η πόρτα του διαμερίσματος που βρέθηκε νεκρή η άτυχη γυναίκα δεν ήταν παραβιασμένη, τους είχε οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για πρόσωπο γνωστό στο θύμα.

Και για το λόγο αυτό, είχαν εξεταστεί ως ύποπτοι οι γείτονες της 69χρονης, αλλά και συγγενείς της, μεταξύ των οποίων και ο δικηγόρος γιος της, από τον οποίο οι Αρχές είχαν λάβει δείγμα DNA.

«Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν είχαν βρει αποτυπώματα του δράστη, πιθανόν να τα είχε καθαρίσει, ενώ πήρε την τσάντα της και την αστυνομική της ταυτότητα, έψαξε το σπίτι και στη συνέχεια εξαφανίστηκε» τόνισε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι -όπως και στην πρόσφατη δολοφονία- ο δράστης χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι που υπήρχε στην κουζίνα του θύματος.

Μιλώντας στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Άννα Ευθυμίου υπογράμμισε ότι η επιτυχία της αστυνομίας σημειώθηκε μετά από συνεργασία των Αρχών με τον δικηγόρο, της παρατηρητικότητας των αστυνομικών σε συνδυασμό με τις νέες δυνατότητες που υπάρχουν μέσω της τεχνολογίας.

«Η αστυνομία δεν κλείνει καμία υπόθεση, μέχρι να φτάσει στην άκρη του νήματος» σημείωσε η κυρία Ευθυμίου, τονίζοντας ότι δεν είναι η μοναδική περίπτωση που εξιχνιάζεται μετά την ψηφιοποίηση του εγκληματολογικού αρχείου της χώρας.