realme GT Neo 2: Στην αγορά των mid-range με εντυπωσιακές επιδόσεις και καλή κάμερα

Παύλος Παπαπαύλου
realme GT Neo 2: Στην αγορά των mid-range με εντυπωσιακές επιδόσεις και καλή κάμερα
Η νέα συσκευή της realme είναι γεγονός και καταφέρνει να ξεχωρίσει με τη μία από τον ανταγωνισμό.

Η realme είναι από τους «παίκτες» που δραστηριοποιούνται έντονα τον τελευταίο καιρό στην αγορά των smartphones, προσφέροντάς μας πολλά νέα μοντέλα. Με το realme GT Neo 2, η εταιρεία θέλει να ταράξει τα νερά, χρησιμοποιώντας ως βασικό μοτο το «δες τα πάντα με ΝΕΟ τρόπο».

Η συσκευή κυκλοφορεί στις 22 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι και τις 21 του μήνα υπάρχει ειδική προσφορά, αφού προσφέρεται έναντι €529 αντί για €579. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι το ξεχωριστό design, η πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 870 5G, η οθόνη 120Hz E4 AMOLED, το νέο σύστημα ψύξης ατμών από ανοξείδωτο ατσάλι, η μπαταρία 5000mAh, η τριπλή πίσω κάμερα 64MP, τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία με Dolby Atmos, η Tactile Engine 2.0 και το GT Mode 2.0.

Σε ό,τι αφορά τον επεξεργαστή, ο Snapdragon 870 5G είναι ο τελευταίος της σειράς 8 και κατασκευασμένος με την τεχνική των 7nm. Σε συνδυασμό με τον A77 Prim Core 3.2GHz καταφέρνει να φορτώσει τα πάντα με άνεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς να αφήνει τον χρήστη να περιμένει.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, προσφέρει επικοινωνία με δίκτυα 4G και 5G, ενώ με την έξυπνη κατανομή εύρους ζώνης, βοηθάει στο να μένει και χαμηλά η κατανάλωση της μπαταρίας. Για όσους αξιοποιούν έντονα συνδέσεις μέσω WiFi, υποστηρίζεται το WiFi 6, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ταχύτερης και σταθερότερης σύνδεσης ταυτόχρονα με WiFi και 5G.

H realme τα έχει πάει εξαιρετικά και στα της μνήμης, αφού με την τεχνολογία Dynamic RAM Expansion (DRE) μπορεί να παρέχει περαιτέρω ενίσχυση που θα φανεί χρήσιμη σε όσους «τρέχουν» ταυτόχρονα πολλές εφαρμογές. Σε ό,τι αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, το τηλέφωνο έρχεται με UFS 3.1 για ταχύτερη γραφή και χαμηλότερη κατανάλωση.

Η εμπειρία της οθόνης είναι ιδιαίτερα ευχάριστη αφού στις 6.62 ίντσες υποστηρίζονται πολλά νέα χαρακτηριστικά, ενώ εικόνες, video και games αποδίδονται πολύ καλά. To υλικό Ε4 μπορεί να μειώσει την κατανάλωσή της κατά 15% και η οθόνη του realme GT Neo 2 προσφέρει την μεγαλύτερη ακρίβεια χρωμάτων που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία. Με τους τριπλούς αισθητήρες φωτισμού περιβάλλοντος, δε, η απόδοσή της προσαρμόζεται απόλυτα και άμεσα στο χώρο. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι προσφέρει δυναμικό ρυθμό ανανέωσης έως και τα 120Hz.

Για όσους χρησιμοποιούν αρκετά το τηλέφωνό τους, γνωρίζουν πως η ψύξη παίζει σημαντικό ρόλο και έτσι η realme χρησιμοποίησε σύστημα Stainless Steel VC Colling Plus με δομή ψύξης 8 επιπέδων και αποτελεσματική διάχυση της θερμότητας.

Η μπαταρία του τηλεφώνου προσφέρει 33 ώρες κλήσεων, 88 ώρες μουσικής, 24 ώρες video ή 8 ώρες gaming και με 36 λεπτά φόρτισης μπορεί να φτάσει στο 100%. Μάλιστα, με τον αλγόριθμο αργής φόρτισης VFC, προσαρμόζεται έξυπνα στην τάση και στο ρεύμα και προστατεύεται. Πηγαίνοντας στα των καμερών, έχουμε ένα τριπλό setup με βασικό φακό 64MP, ευρυγώνιο φακό 119 μοιρών και macro 4cm. Για τους λάτρεις της φωτογραφίας στο δρόμο, προσφέρεται και η λειτουργία Street Photography.

Το GT Mode 2.0 είναι ένα ειδικό mode που έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις των επιδόσεων και ανεβάζει την απόδοση της CPU και τον ρυθμό καταχώρησης των εντολών αφής. Τέλος, με τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία που υποστηρίζουν Dolby Atmos και Hi-Res, το realme GT Neo 2 κάνει την ακρόαση μουσικής πιο συναρπαστική από ποτέ.