Πώς συνέβη το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Οι εργαζόμενοι πήδηξαν από το βαγόνι (vid)

Newsroom
Πώς συνέβη το δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Οι εργαζόμενοι πήδηξαν από το βαγόνι (vid)
Οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση.

Ένας εργαζόμενος 41 ετών έχασε την ζωή στο δυστύχημα που συνέβη στον Άγιο Νικόλαο, όπου δυο βαγόνια του ΗΣΑΠ συγκρούστηκαν, ενώ δυο άλλοι τραυματίστηκαν.

Το ατύχημα έγινε στη γραμμή 1 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Άγιο Νικόλαο, λόγω βλάβης σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εξειδικευμένες εργασίες λείανσης των γραμμών.

Η ειδική μηχανή είχε ξεκινήσει από την Κηφισιά και παρουσίασε βλάβη στα φρένα με αποτέλεσμα να αρχίσει να κινείται ανεξέλεγκτα προτού τελικά συγκρουστεί με βαγόνι, στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου, το οποίο είχε τοποθετήσει εκεί η αρμόδια υπηρεσία της ΣΤΑΣΥ προκειμένου να σταματήσει την πορεία της.

Σύμφωνα με το protothema.gr, οι επιβαίνοντες αναγκάστηκαν να πηδήξουν στις γραμμές πριν τη σύγκρουση, με αποτέλεσμα ο ένας να χάσει τη ζωή του.

Στο σημείο έχουν διακοπεί τα δρομολόγια και γίνονται μόνο στο κομμάτι Πειραιάς – Ομόνοια. Μέσα στην ημέρα θα μεταφέρει λεωφορείο τους επιβάτες από τον ένα σταθμό στον άλλο.

Δυστύχημα ΗΣΑΠ

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο Νίκος Χαιρέτας, διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ, η κυκλοφορία των συρμών θα γίνεται τοπικά μεταξύ Ομόνοιας και Πειραιά και στα δύο ρεύματα μέχρι να απελευθερωθούν οι γραμμές από τις μηχανές, κάτι που θα πάρει ώρες.

«Αυτό θα το εκτιμήσει η ομάδα εκτροχιασμού που θα φροντίσει για τη μετακίνηση της μηχανής που είναι στις γραμμές», είπε και ανέφερε πως γίνεται συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για την ενίσχυση των συγκοινωνιών στο τμήμα που δεν θα κυκλοφορούν συρμοί. Ανέφερε πως λεπτομέρειες για το δυστύχημα θα ανακοινωθούν, μόλις η Πυροσβεστική ολοκληρώσει το πόρισμά της.