Η Βάνα Μπάρμπα την... είπε στην Φαίη Σκορδά: «Το κάνεις σε εμένα αυτό; Και γάμο έκανες» (vid)

Newsroom
Η Βάνα Μπάρμπα την... είπε στην Φαίη Σκορδά: «Το κάνεις σε εμένα αυτό; Και γάμο έκανες» (vid)
Έντονος ήταν ο διάλογος ανάμεσα στην Βάνα Μπάρμπα και την Φαίη Σκορδά.

Μια έντονη διαφωνία προκλήθηκε ανάμεσα στην Φαίη Σκορδά και την Βάνα Μπάρμπα, η οποία ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό».

Η ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για την θεατρική παράσταση που πρωταγωνιστεί, το ελληνικό metoo, τις κακοποιητικές στάσεις και την υπόθεση Φιλιππίδη.

Ο Γιώργος Λιάγκας ξεκινώντας την κουβέντα για το metoo, το χαρακτήρισε ως την «επανάσταση της καταπιεσμένης γυναίκας».

«Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Δεν είναι αυτό το metoo. Για μένα είναι ότι πέφτει φως σε συμπεριφορές ανδρών που ήταν κρυμμένες», είπε η Φαίη Σκορδά και στην συνέχεια ρώτησε την Βάνα Μπάρμπα αν μετάνιωσε για τις δηλώσεις της σχετικά με την υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Μου το λέτε λίγο προβοκατόρικα. Γιατί πρέπει να μετανιώσω για κάτι που πιστεύω. Δεν μπορεί να μην είμαι πάντα με τη γυναίκα. Η Ιστορία και η κάθε εποχή κουβαλάει τα δικά της πράγματα. Όμως όσο υπήρχε η σχέση αρσενικού-θηλυκού υπήρχε κακοποίηση. Ξεκίνησε από την Αμερική μία μόδα που καλώς ξεκίνησε. Όμως εγώ είμαι εναντίον της υπερβολής», είπε αρχικά.

«Με ενοχλεί γιατί δεν θέλω να τρομάξουμε τα αρσενικά. Να μη φοβηθούν να φλερτάρουν. Το ότι η γυναίκα μπορεί να μαρτυρήσει την κακή συμπεριφορά του αρσενικού είναι υπέροχο αλλά μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη», συμπλήρωσε η ηθοποιός.

«Η ανθρώπινη ζωή είναι πολύ πιο σημαντική από τις σχέσεις», απάντησε η Φαίη Σκορδά.

«Συμπλέουμε Φαίη μου αλλά τίποτα στην υπερβολή. Τα media έχουν ευθύνη. Δεν είμαι εναντίον, είμαι μαζί, εμείς πολεμάμε για τη φύση της γυναίκας. Οι γυναικοκτονίες είναι τρομερό φαινόμενο. Όμως λέμε ότι είμαστε μόνες. Βγήκα μια μέρα έξω και ήταν μόνες. Μη φτάσουμε στην αντίπερα όχθη να είναι εχθροί το αρσενικό και το θηλυκό. Είμαστε σε έναν πόλεμο. Να ξαναβρούμε τη σύμπλευση», της είπε η Βάνα Μπάρμπα.

Στην συνέχεια η Φαίη Σκορδά ανέφερε πως η κοινωνία εκπαιδεύει τους άντρες, η ηθοποιός της είπε: «Όχι η κοινωνία, η μητέρα τον εκπαιδεύει. Εσύ σαν μητέρα έχεις εξουσία. Από μας ξεκινάει γλυκιά μου!».

«Εγώ αν είχα κόρη δεν θα τη μάθαινα να έχει ανάγκη από έναν άνδρα για να είναι ευτυχισμένη στη ζωή», απάντησε η παρουσιάστρια.

«Γλυκιά μου ναι, αλλά το λες και σε μια γυναίκα, δηλαδή… Νομίζω ότι είναι λάθος αυτό. Το κάνεις σε μένα αυτό; Μια γυναίκα που δεν παντρεύτηκα, έκανα παιδί χωρίς γάμο. Εσύ έκανες κι ένα γάμο που έπρεπε να φορέσεις το νυφικό για να είσαι πριγκίπισσα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ. Είμαι η γυναίκα η αυτόνομη, η ανεξάρτητη. Το λες σε μένα αυτό, σαν να μου λες εγώ δεν έχω την ανάγκη να αυτοπροσδιοριστώ από έναν άντρα. Μα έκανες! Και γάμο έκανες να προσδιοριστείς και όλα», ανέφερε η Βάνα Μπάρμπα συμπληρώνοντας πως το λέει με απόλυτη επίγνωση.

«Είναι δικαίωμά μου» είπε υποστηρίζοντας τις δηλώσεις της για τον Πέτρο Φιλιππίδη.