Σενάρια για «μοντέλο Γαλλίας»: Υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65, δεν αποκλείεται και ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους (vid)

Newsroom
Σενάρια για «μοντέλο Γαλλίας»: Υποχρεωτική τρίτη δόση στους άνω των 65, δεν αποκλείεται και ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους (vid)
Αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω στην χώρα μας δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους.

Σκέψεις για υιοθέτηση του «γαλλικού μοντέλου» κάνουν στην κυβέρνηση, με την τρίτη δόση του εμβολίου να γίνεται υποχρεωτική για τους πολίτες άνω των 60 ετών, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Τα νέα μέτρα που έχουν «πέσει» στο τραπέζι

1) Να γίνει υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου στους άνω των 60 ετών. Αν τελικά «κλειδώσει» αυτό, θα μπαίνουν με το πιστοποιητικό τους -που θα γράφει 3 στα 3- στους εσωτερικούς χώρους

2) Άλλο μέτρο που εξετάζεται είναι η διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

3) Υπό συζήτηση μέτρο: οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι να κάνουν τρία rapid test την εβδομάδα, από δυο που κάνουν τώρα.

4) Τέλος, έχει γίνει αρκετή κουβέντα για το λεγόμενο «ακαταδίωκτο», που έχει στόχο να προστατέψει τους γιατρούς από τις μηνύσεις αρνητών. Η κυβέρνηση θα επεξεργαστεί τις επόμενες μέρες μια «φόρμουλα» για την προστασία τους, αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ.

Ωστόσο αν η κατάσταση με την πανδημία επιδεινωθεί περαιτέρω, δεν αποκλείεται ένα ολικό «μπλόκο» σε ανεμβολίαστους, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Με βάση αυτό το σενάριο, ο ανεμβολίαστος πολίτης θα μπορεί μόνο να μεταβαίνει στην εργασία του, να προμηθεύεται τρόφιμα και φάρμακα μη έχοντας πρόσβαση σε κανέναν άλλον χώρο προκειμένου να προστατευτεί τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπολίτες του.