Συμμορία ανηλίκων στον Κολωνό: Ετοίμαζαν video clip με την δράση τους (vid)

Newsroom
Συμμορία ανηλίκων στον Κολωνό: Ετοίμαζαν video clip με την δράση τους (vid)
Τα μέλη της συμμορία ανηλίκων στον Κολωνό ήταν έτοιμα να φτιάξουν video clip με την δράση τους.

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται στο φως από την δράση της συμμορίας ανηλίκων στον Κολωνό. Όπως ανέφερε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Το Βήμα» Βασίλης Λαμπρόπουλος οι νεαροί ετοίμαζαν ένα video clip με τη δράση τους.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα των αστυνομικών στα κινητά που κατασχέθηκαν φάνηκε πως οι ανήλικοι ετοίμαζαν video clip για να διαφημίσουν τα «κατορθώματά» τους, αποτυπώνοντας σε στίχους τη δράση τους.

Η ανήλική συμμορία με το όνομα «KOLONOS HOOLIGANS FAMILY», αριθμεί πάνω από 20 μέλη και είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στον Άγιο Παντελεήμονα, στα Σεπόλια και τον Κολωνό.

Τους έκλεβαν ακόμα και τα ρούχα

Αρχηγός της συμμορίας φέρεται να είναι ένας 18χρονος, ο οποίος οργάνωνε τις επιθέσεις μέσω των social media και δεν δίσταζε να αφαιρέσει ακόμα και τα ρούχα των ανήλικων θυμάτων για να τους εξευτελίσει.

«Πήγε στην αστυνομία ο γιος μου και έδωσε κατάθεση. Από τα Σεπόλια οι συγκεκριμένοι. Όμως ήτανε και παιδιά που πάνε στο ίδιο σχολείο. Ήτανε παιδιά δηλαδή που ήτανε μέσα από το σχολείο, από το …. ΕΠΑΛ Αθηνών», τόνισε ο πατέρας ενός θύματος.

Μετά την σύλληψη του τα ανήλικα μέλη της συμμορίας προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους, διαγράφοντας τα βίντεο και τις φωτογραφίες των επιθέσεων.

Δεκάδες ληστείες και επιθέσεις με μαχαίρι

Η σκληρή συμμορία ευθύνονταν για δεκάδες ληστείες, ξυλοδαρμούς και επιθέσεις με βαρύ οπλισμό. Στις 6 Οκτωβρίου απειλώντας με μαχαίρι 3 ανήλικους τους έκλεψαν τα κινητά και στη συνέχεια τους ξυλοκόπησαν.

«Ήτανε με τρία παιδάκια, είχανε πάει μια βολτίτσα και πήγαν αυτοί οι αληταράδες να τους πάρουνε τα κινητά και ο δικό μας αντιστάθηκε λιγάκι, δεν τους το έδινε, αλλά μετά τον πλάκωσαν, του βγάλανε μαχαίρι, πήγε να τον καρφώσει και αμέσως αυτός έδωσε το τηλέφωνο και τον δείρανε» σημείωσε θεία θύματος στο MEGA.

Οι ανήλικοι παραβάτες βιντεοσκοπούσαν πάντα τις αιματηρές επιθέσεις τους, θέλοντας να δείξουν την ισχύ στα θύματα τους.

Στρατολογούσαν τα μέλη τους από τα σχολεία τους και ο οποίος δεν ήθελε να μπει στην συμμορία τους γινόταν εχθρός τους. Δεν δίστασαν να ξυλοκοπήσουν 16χρόνο επειδή τους ζήτησε το λόγο όταν έκλεψαν ένα ποδήλατο.

Οι ανήλικες συμμορίες σπέρνουν τον τρόμο στο κέντρο της Αθήνας και μόλις χθες στην Μιχαήλ Βόδα συνελήφθησαν άλλοι 2 ανήλικοι που επιτέθηκαν με μαχαίρι σε 15χρονο για να τον ληστέψουν.

Ο 15χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον ανήλικο μαθητή κατηγορείται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα.


Προσωρινά κρατούμενοι οι τρεις ανήλικοι

Προσωρινά κρατούμενοι σε κατάστημα Νέων κρίθηκαν οι τρεις ανήλικοι, οι οποίοι απολογήθηκαν στην ανακρίτρια Ανηλίκων για σοβαρές, βαριές κατηγορίες.

Οι τρεις κατηγορούμενοι που απολογήθηκαν στην δικαστική λειτουργό για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορίας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία, φέρονται ως δράστες επίθεσης με μαχαίρι σε βάρος 16χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, πριν λίγες ημέρες, από την οποία το θύμα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

Συγκατηγορούμενος τους στην υπόθεση είναι ακόμη ένας ανήλικος που συνελήφθη ως ο δράστης της επίθεσης σε βάρος του μαθητή του ΕΠΑΛ, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορουμένων Σταύρος Γεωργόπουλος, «η διαδικασία της ανάκρισης κράτησε μιάμιση ώρα, η διάσκεψη κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός σε σχέση με την δικονομική τύχη των κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σήμερα. Δεν μέμφομαι τη δικαιοσύνη για την απόφαση της, εύχομαι η απόφαση που ελήφθη να είναι για καλό των παιδιών. Αρνούμαστε την συμμετοχή μας στο περιστατικό, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, φαίνεται από την αστυνομία ότι το άτομο που κρατάει το μαχαίρι είναι κάτω των 15 ετών, οπότε δεν μπορεί να προφυλακιστεί με βάση τον Ποινικό Κώδικα».

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας προσωρινή κράτηση ανηλίκου επιτρέπεται σε ειδικές περιπτώσεις, εφόσον έχει συμπληρώσει το 15 έτος της ηλικίας του και όχι για περισσότερο από έξι μήνες. Στον Ποινικό Κώδικα αναφέρεται πως η κράτηση ανηλίκων είναι επιτρεπτή «εφόσον η πράξη τους, αν την τελούσε ενήλικος θα ήταν κακούργημα και εμπεριέχει στοιχεία βίας ή στρέφεται κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας. Η απόφαση πρέπει να περιέχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, από την οποία να προκύπτει γιατί τα αναμορφωτικά ή θεραπευτικά μέτρα δεν κρίνονται στη συγκεκριμένη περίπτωση επαρκή ενόψει των ιδιαίτερων συνθηκών τέλεσης της πράξης και της προσωπικότητας του ανηλίκου».