Αδιανόητη δήλωση για ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές: «Δείτε πόσοι μπήκαν και πόσοι βγήκαν» (vid)

Newsroom
Αδιανόητη δήλωση για ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές: «Δείτε πόσοι μπήκαν και πόσοι βγήκαν» (vid)
Απίστευτη δήλωση Βασιλακόπουλου για κλίνες ΜΕΘ χωρίς προδιαγραφές, με μέτρια αποτελέσματα.

Σε μία πραγματικά απίστευτη δήλωση και αποκάλυψη προέβη ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για το νοσοκομείο Λαϊκό στο οποίο εργάζεται. Αυτό που ουσιαστικά είπε ο καθηγητής μικροβιολογίας και εντατικής θεραπείας είναι πως στο προηγούμενο κύμα δημιουργήθηκαν 5 κλίνες ΜΕΘ που δεν είχαν τις κατάλληλες προδιαγραφές, αφήνοντας να εννοηθεί οτι είχαν μεγάλο αριθμό θνητότητας.

«Όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική COVID του νοσοκομείου δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε με μέτρια αποτελέσματα. (…) Οι κλίνες που λέει ο κ. Γιαννάκος ότι αναπτύχθηκαν στο προηγούμενο κύμα δεν είναι πραγματικές κλίνες. Αναπτύχθηκαν στο Λαϊκό και έπειτα έπαψαν να λειτουργούν. Δημιουργήθηκε ένα τμήμα δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν δείτε τα ποσοστά θνητότητας θα καταλάβετε, δεν μπορώ να πω περισσότερα. Δεν είναι δυνατόν να ανοίξουν 5.000 ΜΕΘ επειδή ο κόσμος δεν εμβολιάζεται».

«Ζητήστε επίσημα στοιχεία για πόσους μπήκαν σε αυτή την εντατική των 5 κρεβατιών και για πόσους βγήκαν. (…) Δεν μπορούμε να πετύχουμε καλά αποτελέσματα όταν δεν έχουμε πλήρως στελεχωμένη μονάδα. Λειτούργησε εκ των ενόντων, όπως λειτούργησαν και άλλες μονάδες στην Ελλάδα. Το να παίρνουμε χειρουργικές κλίνες και να τις μετατρέπουμε σε κλίνες ΜΕΘ γιατί έχουν αναπνευστήρες, πιστέψτε με είναι λύση ανάγκης σε ένα πόλεμο και δεν θα πετύχουμε στάνταρ θνητότητας», ανέφερε επίσης.