Όταν το «Dukes of Hazzard» έγραψε ιστορία στην TV με το άλμα με αυτοκίνητο (vid)

Newsroom
Όταν το «Dukes of Hazzard» έγραψε ιστορία στην TV με το άλμα με αυτοκίνητο (vid)
Το General Lee, το εμβληματικό αυτοκίνητο Dodge Charger του 1969, έγραψε ιστορία στην τηλεόραση με το άλμα του πάνω από περιπολικό. Τροποποιούσαν μέχρι και τα αυτοκίνητά τους για να μοιάζουν με το General Lee.

Ήταν 11 Νοεμβρίου το 1978, όταν ένας κασκαντέρ στη θρυλική σειρά «The Dukes of Hazzard» λανσάρει το εμβληματικό αυτοκίνητο Dodge Charger του 1969, με το όνομα General Lee. Πηδάει από μια αυτοσχέδια ράμπα και περνάει πάνω από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας. Αυτό το άλμα, 4.8 μέτρα ύψος και 25 μέτρα μήκος έγραψε ιστορία στην τηλεόραση!

Βέβαια, περισσότεροι από 300 διαφορετικοί τύποι General Lee εμφανίστηκαν στη σειρά, η οποία προβλήθηκε στο CBS από το 1979 έως το 1985, αλλά αυτός ο πρώτος, ήταν ο μόνος που έπαιξε σε κάθε επεισόδιο κάνοντας το άλμα πάνω από το αυτοκίνητο που βλέπαμε στους τίτλους έναρξης της εκπομπής.

Το General Lee -το οποίο είχε ζωγραφισμένο το «01» στις πόρτες του, μια σημαία της Συνομοσπονδίας της Αμερικής στην οροφή του και μια κόρνα που έπαιζε τις πρώτες 12 νότες του τραγουδιού «Dixie»- ανήκε στους ίδιους τους «Dukes of Hazzard», τους ξαδέρφους Bo και Luke Duke, που υποδύθηκαν οι John Schneider και Tom Wopat, οι οποίοι πάλευαν σε κάθε επεισόδιο να ξεφύγουν από τον διεφθαρμένο επίτροπο της κομητείας Boss Hogg.

Επειδή σχεδόν κάθε ένα από τα ακροβατικά του General Lee κατέληγε να καταστρέψει το αυτοκίνητο, η παραγωγή του σόου αγόραζε κάθε Dodge Charger του 1969 που μπορούσαν να βρουν. Η Chrysler Corporation άλλωστε πούλησε περίπου 85.000 συνολικά.

Στη συνέχεια εξόπλιζαν το καθένα για ανάλογη δράση, προσθέτοντας ένα roll cage στο εσωτερικό, μια προστατευτική μπάρα ώθησης στη «μύτη» και αμορτισέρ βαρέως τύπου και ελατήρια στην ανάρτηση. Παραβίαζαν επίσης τα φρένα για να κάνουν ευκολότερη τη «στροφή των Bootleggers» 180 μοιρών που τόσο συχνά βοήθησε τα αγόρια Dukes να αποφύγουν τον Boss Hogg. Τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για άλματα είχαν επίσης κορμούς γεμάτους με τσιμέντο ή μόλυβδο για να μην ανατρέπονται στον αέρα.

Όσο έπαιζε το «The Dukes of Hazzard» οι θαυμαστές της σειράς αγόρασαν εκατομμύρια τηλεκατευθυνόμενες και συλλεκτικές εκδόσεις του αυτοκινήτου και πολλοί τροποποίησαν ακόμη και τα αυτοκίνητά τους για να μοιάζουν με αυτό των Dukes.