Κατάδικος έμεινε παράλυτος από φύλακες και τώρα θα λάβει αποζημίωση 17,5 εκατ. δολάρια 

Newsroom
Κατάδικος έμεινε παράλυτος από φύλακες και τώρα θα λάβει αποζημίωση 17,5 εκατ. δολάρια 
Ένας 21χρονος φυλακισμένος που έμεινε παράλυτος από σωφρονιστικούς υπάλληλους θα πάρει αποζημίωση 17,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Σεθ Φλέτσερ εξέτιε ποινή δύο ετών για σεξουαλικό αδίκημα σε φυλακές των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα κατηγορήθηκε για υλικό σεξουαλικού περιεχομένου που αφορούσε ανήλικη κοπέλα. Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, επρόκειτο για ένα «συναινετικό» βίντεο που έκανε με την τότε 16χρονη φίλη του.

Ο 21χρονος είχε εκτίσει σχεδόν όλη την ποινή του και του απέμεναν δύο μήνες για να αποφυλακιστεί από το σωφρονιστικό ίδρυμα στο Οχάιο, όταν έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα να μείνει παράλυτος.

Οι υπάλληλοι της φυλακής τον έριξαν στο έδαφος και του πέρασαν χειροπέδες, με τους νομικούς εκπροσώπους του να ισχυρίζονται ότι χρησιμοποίησαν πάνω του «σαδιστική και κακόβουλη βία». Παρά τις εκκλήσεις του για βοήθεια, τον άφησαν στο κελί του χτυπημένο όλη τη νύχτα χωρίς εκείνος να μπορεί να κινηθεί. Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη πέρυσι στις 2 Απριλίου, όταν οι υπάλληλοι της φυλακής υποψιάστηκαν ότι ο Φλέτσερ είχε κρύψει ναρκωτικά στα τσιγάρα του. Αφού του πέρασαν χειροπέδες και τον πέταξαν στο έδαφος, ο Φλέτσερ υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στον νωτιαίο μυελό. Δεν μπορούσε να κουνήσει και να αισθανθεί τα πόδια του, αλλά οι φύλακες δεν τον πήραν στα σοβαρά και μάλιστα, τον κακοποίησαν κι άλλο καθώς τον μετέφεραν στο κελί του.

Τον άφησαν εκεί ως το επόμενο πρωί, ενώ όταν τους ζήτησε νερό, του το έριξαν στο πρόσωπο. Μάλιστα, οι φύλακες με αναρτήσεις τους στο facebook έδειξαν να το απολαμβάνουν. «Ακούγονται μεσαιωνικά τα βασανιστήρια κρατουμένου στην Αμερική. Όμως αυτό συνέβη εδώ, στην Αμερική του 2020. Όσο φρικτή κι αν είναι αυτή η υπόθεση, θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Εισαγγελέα του Οχάιο και τον Κυβερνήτη για την αποδοχή της ευθύνης. Αυτή η κατάχρηση βίας και εξουσίας δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ», είπε ο δικηγόρος του Φλέτσερ.

Ο 21χρονος που πλέον ζει σε ένα οίκο ευγηρίας θα λάβει ως αποζημίωση για την ζημιά που υπέστη το ποσό των 17,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μητέρα του ανέφερε ότι τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για την προσαρμογή του οικογενειακού σπιτιού έτσι ώστε να μπορεί να φροντίζει το γιο της.

Φυλακή