Πρώην κρατούμενοι σε φυλακή των ΗΠΑ μηνύουν τους δεσμοφύλακές επειδή έπαιζαν συνέχεια το ίδιο τραγούδι

Newsroom
Πρώην κρατούμενοι σε φυλακή των ΗΠΑ μηνύουν τους δεσμοφύλακές επειδή έπαιζαν συνέχεια το ίδιο τραγούδι
Το «Baby Shark» έχει τους ίδιους στίχους, ξανά και ξανά και είχε χρησιμοποιηθεί από τη Φλόριντα για να αποτρέψει τους άστεγους να κοιμούνται σε ένα πάρκο.

Κι όμως… Ο Ντάνιελ Χέντρικ, ο Τζόζεφ Μίτσελ και ο Τζον Μπάσκο υπέβαλαν μήνυση για τα πολιτικά τους δικαιώματα, καθώς όπως είπαν οι δικηγόροι τους, υπέστησαν «βασανιστήρια» στη φυλακή της κομητείας της Οκλαχόμα από τους δεσμοφύλακες! Τι είδους βασανιστήρια;

Όχι αυτά που φαντάζεστε… Όπως υποστηρίζουν ότι αναγκάστηκαν να ακούσουν το δημοφιλές παιδικό τραγούδι «Baby Shark» σε επανάληψη και σε υψηλή ένταση για παρατεταμένες χρονικές περιόδους από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019.

Δύο πρώην σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ο προϊστάμενός τους κατηγορήθηκαν σε μορφή πλημμελήματος για «σκληρότητα σε κρατούμενο και συνωμοσία» και τον Φεβρουάριο θα διεξαχθεί δίκη.

Όσον αφορά το τραγούδι… Έχει τους ίδιους στίχους. Ξανά και ξανά και ξανά…

Ακούστε το

Οι τρόφιμοι υποστηρίζουν πως η «η ένταση του τραγουδιού ήταν τόσο δυνατή που αντηχούσε στους διαδρόμους». Μετά την ποινική έρευνα, ο εισαγγελέας της κομητείας της Οκλαχόμα, Ντέιβιντ Πράτερ, είπε ότι η χρήση του «Baby Shark» στη φυλακή ήταν «σκληρή και απάνθρωπη» και προκάλεσε «αδικαιολόγητο συναισθηματικό στρες στους κρατούμενους που πιθανότατα ήδη υπέφεραν».

Ο πρώην σερίφης της κομητείας της Οκλαχόμα, PD Taylor, δήλωσε ότι οι νεαροί αξιωματικοί των φυλακών Γκρέγκορι Κόρνελ Μπάτλερ Τζούνιορ και Κρίστιαν Τσαρλς Μάιλς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα αμέσως μόλις ήρθαν στο φως οι κατηγορίες και στη συνέχεια παραιτήθηκαν, ενώ ο υπολοχαγός Κρίστοφερ Ρέιμοντ Χέντερσοτ αποσύρθηκε.

Ο Taylor απάντησε: "Δεν το ανεχόμαστε. Κάναμε πάντα εξαιρετική δουλειά με την αστυνόμευση".

Το «Baby Shark» πάντως είχε χρησιμοποιηθεί στη Φλόριντα το 2019 για να αποτρέψει τους άστεγους να κοιμούνται σε ένα πάρκο. Μια κίνηση που φυσικά είχε καταδικαστεί. από τον ύπνο σε ένα πάρκο, σε μια κίνηση που καταδικάστηκε ευρέως.