Η στιγμή που ο ράπερ Τράβις Σκοτ σταματάει τη συναυλία του για να καλέσει βοήθεια: Είναι λίγο πριν τη τραγωδία (vid)

Newsroom
Η στιγμή που ο ράπερ Τράβις Σκοτ σταματάει τη συναυλία του για να καλέσει βοήθεια: Είναι λίγο πριν τη τραγωδία (vid)
«Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ. Οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και σε όλους όσοι τραυματίστηκαν» έγραψε ο ίδιος.

Δεν το χωρά ανθρώπινος νους, αυτό που συνέβη στη συναυλία του ράπερ Τράβις Σκοτ, στην οποία από το υπεράριθμο πλήθος, οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν. Στον χώρο είχαν μπει υπεράριθμοι, κάτι που είχε παρατηρήσει και ο διάσημος ράπερ, με τους μπροστινούς πραγματικά να μην μπορούν να αναπνεύσουν από την πίεση.

Πολλοί τον κατηγόρησαν ότι δεν έκανε κάτι, ωστόσο έρχεται ένα βίντεο για να αποδείξει το αντίθετο, με τον Σκοτ να διακόπτει το πρόγραμμα και να ζητάει βοήθεια βλέποντας πως από κάτω υπάρχει τραυματισμός.

Στο βίντεο φαίνεται ο ράπερ να τραγουδάει πάνω σε μια υπερυψωμένη πλατφόρμα και ξαφνικά καλεί να σταματήσει η μουσική καθώς παρατηρεί έναν θαυμαστή με δυσκολία αναπνοής στο μπροστινό μέρος του VIP τμήματος.

«Χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια, κάποιος πνίγεται εδώ», λέει ο Σκοτ, καλώντας τους θαυμαστές γύρω από το άτομο αυτό να «δημιουργήσουν απόσταση ασφαλείας».

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα άτομα συμμετείχαν στη συναυλία, ωστόσο η αστυνομία του Χιούστον επιβεβαίωσε ότι περίπου 300 θεατές του φεστιβάλ νοσηλεύτηκαν επί τόπου για μικροτραυματισμούς μετά το περιστατικό.

Πλάνα που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πολλούς ανθρώπους που προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή του Σκοτ ​​κατά τη διάρκεια της συναυλίας για να τον ειδοποιήσουν γι αυτούς που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση ή ακόμα και έτοιμους για λιποθυμία.

Πολλοί διακρίνονται να φωνάζουν σε αυτόν και την ασφάλεια, ζητώντας τους να σταματήσουν για να λάβουν βοήθεια όσοι έχουν πρόβλημα.
Το θλιβερό βίντεο που τραβήχτηκε στη σκηνή απεικονίζει γιατρούς να δίνουν πρώτες βοήθειες ενώ η συναυλία ήταν ακόμη σε εξέλιξη. Τα ασθενοφόρα μάλιστα μπήκαν μέσα στο πλήθος, με μερικούς να ανεβαίνουν πάνω σε αυτά και να χορεύουν.

Το ποστ του Αμερικανού

Ο Αμερικανός ράπερ, έκανε το βράδυ του Σαββάτου την πρώτη του ανάρτηση για την τραγωδία, γράφοντας:

"Είμαι απολύτως συντετριμμένος από αυτό που συνέβη χθες το βράδυ. Οι προσευχές μου πηγαίνουν στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και σε όλους όσοι τραυματίστηκαν από αυτό που συνέβη στο Φεστιβάλ. Η αστυνομία του Χιούστον έχει την πλήρη υποστήριξή μου, καθώς συνεχίζουν να ερευνούν το τραγικό περιστατικό. Δεσμεύομαι να συνεργαστώ με την κοινότητα του Χιούστον για να υποστηρίξω τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Ευχαριστώ την αστυνομία, την Πυροσβεστική και το NRG Park για την άμεση ανταπόκριση και υποστήριξή τους. Σας αγαπώ όλους."