Κορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα το χάπι της Merck και τα μονοκλωνικά αντισώματα

Newsroom
Κορονοϊός: Πότε έρχονται στην Ελλάδα το χάπι της Merck και τα μονοκλωνικά αντισώματα
Τα φάρμακα και τα μονοκλωνικά αντισώματα αναμένονται και στη χώρα μας, τις επόμενες εβδομάδες.

Όσο πιο πολλά είναι τα κρούσματα τόσο πιο δύσκολη θα είναι η νοσηλεία τους, καθώς κανένα σύστημα διεθνώς δεν έχει ανεξάντλητες δυνατότητες, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις που αφορούσαν τα φάρμακα και τα μονοκλωνικά αντισώματα που αναμένονται και στη χώρα μας, είπε ότι «μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε κάποια από αυτά αλλά δεν θα έχουμε 100.000 φάρμακα αλλά 10.000 φάρμακα, την ώρα που έχουμε 6.800 νέα κρούσματα την ημέρα».

Δυστυχώς, όπως τόνισε, δεν υπάρχει παραγωγή φαρμάκων διεθνώς τέτοια για να αντιμετωπίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων που έχουμε σήμερα.

Έτσι συμπλήρωσε ότι θα πρέπει να φοράμε τις μάσκες να μη συγχρονιζόμαστε και να κάνουμε συχνά τεστ για να αναχαιτίσουμε την πανδημία.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, που αφορούσε την εφαρμογή των μέτρων, η αναπληρώτρια υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά «είμαστε 11 εκατομμύρια πολίτες και δεν μπορούμε να έχουμε 11 εκατομμύρια αστυνομικούς», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο καθένας θα πρέπει να αναλάβει την ατομική του ευθύνη.