Ήρωας: 34χρονος έπεσε από τα 30 μέτρα για να σώσει μία γυναίκα που είχε «κολλήσει» σε zipline (vid)

Newsroom
Ήρωας: 34χρονος έπεσε από τα 30 μέτρα για να σώσει μία γυναίκα που είχε «κολλήσει» σε zipline (vid)
O Joaquin Romero δούλευε στο La Jolla Zip Zoom Zipline και διάλεξε να πέσει αυτός από τα 30 μέτρα, φοβούμενος οτι το καλώδιο δεν θα αντέξει το βάρος των δύο ανθρώπων.

Αν η λέξη «ήρωας» μπορεί να αποδοθεί σε κάποιον, τότε ο Joaquin Romero είναι μεταξύ αυτών που το αξίζουν, καθώς θυσίασε τον εαυτό του, προκειμένου να διασφαλίσει οτι θα ζούσε μία κοπέλα που επιχείρησε να βοηθήσει.

Ο 34χρονος άνδρας εργαζόταν στο La Jolla Zip Zoom Zipline και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα υποδοχής όπου έφταναν όσοι τελείωναν την βόλτα τους.

zipline

Το Σάββατο λοιπόν μία κοπέλα που ήταν εκεί, «σκάλωσε» λίγο πριν μπορέσει να κατέβει και ο Romero επιχείρησε να την βοηθήσει, όμως γλίστρησε και πιάστηκε από το λουρί της.

Μόνο που αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν και οι δύο από πλατφόρμα και να κρέμονται από τα 30 μέτρα.

romero

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail, υπάρχει μαρτυρία πως ο 34χρονος φοβόταν πως θα αντέξει το βάρος των δύο ανθρώπων μέχρι να έρθει βοήθεια και προκειμένου να μην πέσει και η κοπέλα μαζί του, αποφάσισε να θυσιαστεί αυτός.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, τα τραύματα που υπέστη ήταν πολύ σοβαρά και δύο ημέρες μετά, εξέπνευσε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλευόταν.

Σύμφωνα με έρευνες, περίπου 16 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο την ζωή τους σε ziplines σε όλο τον κόσμο, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει έρανος για την οικογένεια του θύματος.