Στο «τραπέζι» το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων στις «κόκκινες» περιοχές, «βομβαρδισμός» sms στους ανεμβολίαστους (vid)

Newsroom
Στο «τραπέζι» το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων στις «κόκκινες» περιοχές, «βομβαρδισμός» sms στους ανεμβολίαστους (vid)
Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα έχει σημάνει συναγερμό σε κυβέρνηση και ειδικούς, ενώ υιοθετούνται νέες μέθοδοι ώστε να πειστούν οι ανεμβολίαστοι.

Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού και το νέο αρνητικό ρεκόρ μολύνσεων (από το τέλος Αυγούστου), έχει προβληματίσει τους λοιμωξιολόγους.

Γι' αυτό εξετάζονται νέα μέτρα και το αργότερο μέχρι την Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να τα ανακοινώσουν, με στόχο να «φρενάρουν» την έξαρση της πανδημίας.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και έτσι αναζητούνται τρόποι αντιμετώπισης του νέου κύματος.

Ωστόσο η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει πως δεν σκοπεύει να κλείσει ξανά την οικονομία, από την στιγμή που υπάρχει εμβόλιο και είναι δωρεάν.

Τα μέτρα που εξετάζονται

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα που εξετάζονται δεν θα είναι οριζόντια και θα αφορούν αρχικά τις «κόκκινες» περιοχές, δηλαδή αυτές που έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

Έτσι, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να εισηγηθούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους, την αναστολή λειτουργίας των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης στις «κόκκινες» περιοχές, τη διενέργεια τεστ για τους ανεμβολίαστους για τους ανοιχτούς χώρους της εστίασης και την εντατικοποίηση των ελέγχων στα πιστοποιητικά των εμβολιασμένων καθώς υπάρχουν αρκετές καταγγελίες πως δεν γίνεται η απαραίτητη ταυτοποίηση.

Οι μεικτοί χώροι

Επειδή οι κοινοί χώροι προκαλούν προβληματισμό στους ειδικούς πιθανότατα θα ζητήσουν να αυξηθεί η απόσταση μεταξύ των τραπεζοκαθισμάτων από το 1,5 στα 2 μέτρα.

«Βομβαρδισμός» sms στους ανεμβολίαστους

Από τη Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσει η αποστολή μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανεμβολίαστων. Στα sms θα αναφέρονται οι κίνδυνοι που διατρέχουν όλοι όσοι δεν έχουν προσέλθει ακόμα στα εμβολιαστικά κέντρα. Επίσης μηνύματα θα λαμβάνουν και όσοι θα πρέπει να κάνουν την αναμνηστική (τρίτη) δόση η οποία είναι σημαντική κυρίως για τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες.

Έκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία

Η εικόνα που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα έχει θέσει τα νοσοκομεία σε κατάσταση συναγερμού και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η επιστροφή των νοσοκομείων αναφοράς στα οποία θα νοσηλεύονται ασθενείς μόνο με covid.

Παράλληλα θα επιστρατευτούν ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να εξυπηρετήσουν non covid περιστατικά. Το υπουργείο υγείας ήδη έχει προχωρήσει στην αύξηση κλινών σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Βόλο.