Βασιλακόπουλος: «Έπεσαν πάνω μου και με απείλησαν ότι θα μου κάψουν το αμάξι, σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία»

Newsroom
Βασιλακόπουλος: «Έπεσαν πάνω μου και με απείλησαν ότι θα μου κάψουν το αμάξι, σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία»
Για τον προπηλακισμό και την επίθεση που δέχτηκε σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα μίλησε ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Για την επίθεση που δέχτηκε στην Καλαμπάκα μίλησε ξανά ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση που δέχτηκε όταν ήταν μαζί με 25 συναδέλφους του.

«Ήμασταν μια παρέα 25 επιστημόνων και δεν έγινε κανένας έλεγχος στο πιστοποιητικό και ένας άλλος συνάδελφος είπε ευγενικά "παιδιά να ζητάτε πιστοποιητικά, είναι θέμα δημόσιας υγείας''» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως «ένας νεαρός ζήτησε λόγο από έναν άλλον συνάδελφο και όρμησε πάνω μας».

«Βγαίνοντας από το μαγαζί έπεσαν δύο πάνω μου, έπεσα κάτω και μου έσκισαν τα πουκάμισα. Οι συνάδελφοί μου προσπάθησαν να με σώσουν», ανέφερε.

Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας τον απείλησε, όταν του είπε ότι θα δημοσιοποιήσει το περιστατικό. «"Τι νομίζεις ότι επειδή βγαίνεις στα κανάλια και στον ΣΚΑΪ θα σε σώσουν", μου είπε ο ιδιοκτήτης και με απείλησε πως θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο στην Αθήνα, όπου εργάζομαι, ενώ μου είπε πως αν τολμήσω να μείνω το βράδυ στην περιοχή, θα μου κάψει το αυτοκίνητο», ανέφερε.

Ο καθηγητής τόνισε πως δεν έχει καταθέσει ακόμα μήνυση καθώς δεν είναι ο σκοπός του να εκδικηθεί και μάλιστα τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν θέλει να βλάψει τον τόπο της Καλαμπάκας, αλλά να στηλιτεύσει συμπεριφορές που δεν έχουν καμία λογική.

«Ο στόχος των γιατρών δεν είναι να κάνουμε κακό στη κοινωνία, ζητάμε να εφαρμόζεται ο νόμος για να προστατεύεται η κοινωνία».

Μάλιστα καταλήγοντας ανέφερε πως σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία.

«Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6.08 το πρωί και στέλνει στο messenger ‘Βασιλακόπουλε ψόφα’… Έχουμε ξεφύγει» δήλωσε χαρακτηριστικά αγανακτισμένος ο καθηγητής.

Σε μια δημοκρατία, υπογράμμισε, όταν δεν μάς αρέσει ένας νόμος ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή» τόνισε, με αφορμή τη δήλωση του ιδιοκτήτη ταβέρνας πως «δεν θα μου πεις εσύ τις θα κάνεις στο μαγαζί μου.

Πρόσθεσε ότι πρόκειται και για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.

«Πρέπει να τηρούνται τα μέτρα για να μη χάνουμε ανθρώπους» ήταν η έκκληση του καθηγητή πνευμονολογίας.