Στη Β. Κορέα προωθούν την κατανάλωση κρέατος μαύρου κύκνου λόγω έλλειψης τροφίμων

Newsroom
Στη Β. Κορέα προωθούν την κατανάλωση κρέατος μαύρου κύκνου λόγω έλλειψης τροφίμων
Η Πιονγκγιάνγκ εκτυπώνει κουπόνια και προωθεί την κατανάλωση κρέατος μαύρων κύκνων για να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες και την έλλειψη τροφίμων.

Από την εκτύπωση κουπονιών ως αντικατάσταση των μετρητών έως την εκτροφή μαύρων κύκνων προκειμένου το κρέας τους να καταναλωθεί από τους πολίτες, η Βόρεια Κορέα αναγκάζεται να στραφεί σε ασυνήθιστες λύσεις για να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα και τις ελλείψεις σε τρόφιμα με τα σύνορα να παραμένουν κλειστά λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Με τη συγκομιδή να φθάνει στο τέλος της, οι διεθνείς παρατηρητές λένε ότι η επισιτιστική και οικονομική κατάσταση στη Βόρεια Κορέα παραμένει επικίνδυνη και υπάρχουν ενδείξεις ότι αυξάνεται το εμπόριο και ότι λαμβάνει μεγάλα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω της Κίνας.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν έχει εκδώσει εντολές ζητώντας να διασφαλιστεί κάθε κόκκος ρυζιού και να επικεντρωθούν όλες οι προσπάθειες στη γεωργία. Οι πληροφορίες δόθηκαν χθες σε κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική ακρόαση, σύμφωνα με βουλευτές που ήταν παρόντες στην ενημέρωση.

Ωστόσο, η υπηρεσία Πληροφοριών εκτίμησε ότι αυτή η συγκομιδή ίσως είναι καλύτερη από την περυσινή λόγω των καλύτερων καιρικών συνθηκών και ότι η Βόρεια Κορέα προχωρά σε μέτρα για να ανοίξει εκ νέου τα σύνορά της με την Κίνα και τη Ρωσία τους επόμενους μήνες, είπαν βουλευτές σε δημοσιογράφους.

Η Βόρεια Κορέα εδώ και καιρό υποφέρει από επισιτιστική ανασφάλεια, με τους παρατηρητές να λένε ότι η κακοδιαχείριση της οικονομίας επιτείνεται από τις διεθνείς κυρώσεις για τα πυρηνικά της όπλα, τις φυσικές καταστροφές και τώρα την πανδημία της COVID-19, που οδήγησε σε πρωτόγνωρο κλείσιμο των συνόρων εκεί.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναγνώρισε μια «τεταμένη» επισιτιστική κατάσταση και ζήτησε συγγνώμη για τις θυσίες που αναγκάστηκαν να κάνουν οι πολίτες για να αποτραπεί ένα ξέσπασμα του κορονοϊού. Αλλά είπε επίσης ότι η οικονομία βελτιώθηκε φέτος και ότι η Βόρεια Κορέα διέψευσε έκθεση παρατηρητών των Ηνωμένων Εθνών αυτό τον μήνα που είπε ότι χιλιάδες από τους πλέον ευάλωτους πολίτες της κινδυνεύουν με λιμοκτονία.

Η Βόρεια Κορέα επισήμως δεν έχει ανακοινώσει ούτε ένα κρούσμα κορονοϊού. Σύμφωνα με τις υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, η Βόρεια Κορέα άρχισε να επιτρέπει την είσοδο φορτίων με ανθρωπιστική βοήθεια και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Κίνα έδειξαν βραδεία αύξηση στο εμπόριο.

Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται πηγές στη Βόρεια Κορέα, οι οποίες δεν κατονομάζονται, η κεντρική τράπεζα τυπώνει χρηματικά κουπόνια αξίας περίπου 1 δολαρίου λόγω της έλλειψης χαρτονομισμάτων βορειοκορεατικών γουόν.

Η ιστοσελίδα Rimjin-gang, που εδρεύει στην Ιαπωνία και την διαχειρίζονται αποστάτες από τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε ότι τα κουπόνια κυκλοφορούν τουλάχιστον από τον Αύγουστο, εν μέρει διότι το χαρτί και το μελάνι για το επίσημο νόμισμα δεν εισάγονται πλέον από την Κίνα. Η έλλειψη χαρτονομισμάτων γουόν ίσως έχει ενταθεί και από τα μέτρα καταστολής της κυβέρνησης για τη χρήση ξένου νομίσματος, κυρίως αμερικανικών δολαρίων και κινεζικών γιουάν που χρησιμοποιούνταν ευρέως στο παρελθόν, ανέφερε το νοτιοκορεατικό NK News.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τη χρήση κουπονιών.

Αυτή την εβδομάδα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας προώθησαν την κατανάλωση κρέατος μαύρου κύκνου ως πολύτιμη πηγή τροφής υποστηρίζοντας ότι η εκτροφή του σε βιομηχανική κλίμακα θα βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων.

«Το κρέας του μαύρου κύκνου είναι γευστικό και έχει φαρμακευτική αξία», ανέφερε τη Δευτέρα η εφημερίδα του κυβερνώντος κόμματος Rodong Sinmun.

Η έρευνα για την εκτροφή των πουλιών προκειμένου το κρέας τους να διατεθεί προς κατανάλωση ξεκίνησε στις αρχές του 2019 και οι αρχές έχουν προτρέψει σε σχολεία, εργοστάσια και επιχειρήσεις να καλλιεργούν τρόφιμα και να εκτρέφουν ψάρια και άλλα ζώα προκειμένου να αυξήσουν την αυτάρκειά τους, μετέδωσε το NK News.