Επεισόδια στα Εξάρχεια: Βίντεο δείχνει άντρα των ΜΑΤ να κλωτσά ακινητοποιημένο διαδηλωτή (vid)

Newsroom
Επεισόδια στα Εξάρχεια: Βίντεο δείχνει άντρα των ΜΑΤ να κλωτσά ακινητοποιημένο διαδηλωτή (vid)
Ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου δείχνει άνδρα των ΜΑΤ να κλωτσά διαδηλωτή, που είναι στο έδαφος.

Ένταση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης (26/10) στα Εξάρχεια, μετά από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια ενάντια στην υποχρεωτική λήψη DNA στα πανεπιστήμια.

Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, σύμφωνα με ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, κατά τη διάρκεια επεισοδίων ενώ έγιναν έξι προσαγωγές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

«Την 12.30 ώρα σήμερα (Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021), με πρωτοβουλία διαφόρων Συλλογικοτήτων και Συνελεύσεων, πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο, κατά το οποίο συγκεντρώθηκαν σταδιακά (150) περίπου άτομα, στο χώρο των Προπυλαίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μέσω τον οδών Πατριάρχη Γρηγορίου Ε΄- Ακαδημίας και Σίνα κινήθηκαν στην οδό Σόλωνος.
Οι πορευόμενοι αιφνιδιαστικά επιτέθηκαν με ρίψη πυροσβεστήρων, καρεκλών και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν, οι οποίες άμεσα τους απώθησαν.
Οι συγκεντρωθέντες, στο ύψος της οδού Ζωοδόχου Πηγής, εκδήλωσαν εκ νέου επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη αντικειμένων.
Οι αστυνομικές δυνάμεις με χρήση των αναγκαίων μέσων τους απώθησαν και οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν προς διάφορες κατευθύνσεις.
Από τις ανωτέρω επιθέσεις τραυματίσθηκαν πέντε (5) αστυνομικοί, ενώ από το σημείο προσήχθησαν έξι (6) άτομα.
Προανακρίσεως επελήφθη η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών
».

Ωστόσο σε ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται οι άντρες των ΜΑΤ να κυνηγούν τους διαδηλωτές.

Μάλιστα, μόλις ακινητοποιούν έναν διαδηλωτή, ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να τον κλωτσά ενώ εκείνος βρίσκεται στο έδαφος.