Στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ το επίκεντρο του σεισμού: Ο λόγος που έγινε τόσο αισθητός

Newsroom
Στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ το επίκεντρο του σεισμού: Ο λόγος που έγινε τόσο αισθητός
Σύμφωνα με τον χάρτη του του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο βοηθητικό γήπεδο ΟΑΚΑ. 

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 το μεσημέρι στην Αττική. Το επίκεντρο εντοπίζεται στο Μαρούσι και η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ήταν 2,9 Ρίχτερ με χαμηλό εστιακό βάθος.

Ωστόσο σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός έγινε στις 15:52 το μεσημέρι της Δευτέρας, 10 χιλιόμετρα Βορειοανατολικά της Αθήνας και σε εστιακό βάθος 9,2 χιλιομέτρων.

σεισμος

Μάλιστα, σύμφωνα με τον χάρτη του του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται μέσα στο βοηθητικό γήπεδο ΟΑΚΑ.

Ο λόγος που έγινε τόσο αισθητός

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα επιφανειακός, κάτι που εξηγεί το γεγονός ότι έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή.

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας δήλωσε στο protothema:«Δεν εμπνέει ανησυχία ο σεισμός, έχουμε ξαναδεί τέτοιες μικρές δονήσεις στην περιοχή, παρακολουθούμε το φαινόμενο».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, η έντονη αισθητότητα του σεισμού αποδίδεται στο επίκεντρο, που ήταν ουσιαστικά εντός του οικιστικού ιστού. Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει ανησυχία, ο καθηγητής απάντησε ότι η παρατήρησή του έχει μόνο επιστημονικό ενδιαφέρον.