Αλεκ Μπάλντουιν: Και ο κασκαντέρ σωσίας του είχε πυροβολήσει με πραγματικές σφαίρες σε προηγούμενη σκηνή

Newsroom
 Αλεκ Μπάλντουιν: Και ο κασκαντέρ σωσίας του είχε πυροβολήσει με πραγματικές σφαίρες σε προηγούμενη σκηνή
Το τραγικό συμβάν στην ταινία Rust με το θάνατο κατά τα γυρίσματα της διευθύντριας φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς, μπορεί να είναι σοκαριστικό, ωστόσο δεν ήταν το μόνο περιστατικό πυροβολισμού, όπως δείχνουν οι έρευνες, καθώς είχε προηγηθεί άλλο, αλλά το μήνυμα φαίνεται πως δεν πέρασε...

Με βάση δημοσίευμα των Los Angeles Times, ο κασκαντέρ σωσίας του Αλεκ Μπάλτουιν πυροβόλησε δύο φορές την περασμένη βδομάδα, έχοντας κατά νου, αυτό που του είχαν πει, ότι πρόκειται για ένα "κρύο όπλο". Που στην ορολογία την κινηματογραφική σημαίνει πως είναι άδειο, χωρίς σφαίρες, είτε δεν είναι γεμάτο. Ωστόσο υπήρχαν σε αυτό σφαίρες...

Η εξέλιξη των πραγμάτων και με βάση το θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς που ακολούθησε, δείχνει ότι η κατάσταση που είχε προηγηθεί δεν είχε αξιολογηθεί σωστά, πέραν του γεγονότος ότι στην έρευνα ψάχνουν το λόγο που ένα όπλο είχε σφαίρες κατά τη διάρκεια γυρίσματος ταινίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως πέραν της Χάτσινς που έχασε τη ζωή της, ο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα, τραυματίστηκε επίσης από τον λάθος πυροβολισμό, αλλά ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα.

Κατά την έρευνα του περιστατικού από τον σερίφη στο Νέο Μεξικό που γυριζόταν η ταινία, προκύπτει ότι ένας βοηθός σκηνοθέτη, ο Ντέιβ Χολς έδωσε στον Μπάλντουιν το υποκατάστατο όπλο και του είπε ότι ήταν ένα «κρύο όπλο». Παράλληλα, δικαστής της Σάντα Φε ενέκρινε την Παρασκευή την έκδοση εντάλματος, επιτρέποντας στις αρχές να κατασχέσουν πυροβόλα όπλα, ρουχισμό, κάμερες, κινηματογραφικό υλικό και σφαίρες από το Μπονάνζα Κρικ Ροντς έξω από τη Σάντα Φε.

Από τη δική του πλευράο σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα που τραυματίστηκε στον ώμο από τον πυροβολισμό δήλωσε σοκαρισμένος από το θάνατο της Χάτσινς, καθώς περισσότερες λεπτομέρειες προκύπτουν που υποδηλώνουν ότι η παραγωγή της ταινίας παρουσίαζε προβλήματα ακόμη και πριν το τραγικό συμβάν.

«Είμαι καταρρακωμένος από την απώλεια της φίλης και συναδέλφου μου, Χαλίνα. Ήταν ευγενική, δυναμική, απίστευτα ταλαντούχα, πάλευε για το οτιδήποτε και πάντα με ωθούσε να γίνομαι καλύτερος», είπε ο Σόουζα σε μια ανακοίνωση. Η σφαίρα χτύπησε την 42χρονη Χάτσινς στο στήθος και τον Σόουζα, που καθόταν πίσω της, στον ώμο.