Διαβάσεις σκύλων στη Σαλαμίνα: Ενάντια στην ανθρώπινη ασυνειδησία

Newsroom
Διαβάσεις σκύλων στη Σαλαμίνα: Ενάντια στην ανθρώπινη ασυνειδησία
Ακόμη μία ενέργεια του δήμου Σαλαμίνας που προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για την προστασία των ζώων.

Μάλιστα κύριοι και κυρίες… Διαβάσεις σκύλων στην Σαλαμίνα. Πατούσες σκύλων βαμμένες δίπλα ακριβώς στη διαγράμμιση για τη διάβαση των πεζών, σε αυτές που πολλές φορές δεν βλέπεις καν από τα αυτοκίνητα που τις πατάνε (λες κι αν σταθούν πιο πίσω θα πάθουν τίποτα) και που έχουν γίνει οι συμπεριφορές αυτές αφορμή για δυστυχήματα, με τους πεζούς να αναγκάζονται να περνάνε πίσω από τα οχήματα.

Θα πει κανείς, «εδώ δεν σέβονται τους πεζούς, θα σεβαστούν τα ζωάκια;». Άδικο δεν θα έχει. Ίσα-ίσα… Ο δήμος Σαλαμίνας όμως συνεχίζει την προσπάθειά του, ευαισθητοποιείται και επιθυμεί να ευαισθητοποιήσει και σε αυτό το θέμα, για την ασφάλεια των τετράποδων φίλων μας. Προσπαθεί να αφυπνίσει την ευσυνειδησία, τον σεβασμό και τις αξίες.

Μην λησμονεί κανείς πως ο δήμος Σαλαμίνας έχει επιδείξει απέναντι στα αδέσποτα ζωάκια του νησιού με διάφορες δράσεις και ενέργειες όπως η σίτιση τους, η στείρωση και η περίθαλψη τους, όσο και με προγράμματα υιοθεσίας που εφαρμόζει.

Αυτό που δεν μπορεί να εμποδίσει, παρά τις προσπάθειες, είναι η ανθρώπινη ασυνειδησία αφού κάθε καλοκαίρι δεκάδες μην πούμε εκατοντάδες ζωάκια μέσα σε μια νύχτα γίνονται αδέσποτα, πολύ απλά γιατί ο «άνθρωπος» θέλει να πάει διακοπές. Τουρίστες του Σαββατοκύριακου, κι όχι μόνο, επισκέπτονται τη Σαλαμίνα με τα ζωάκια τους και στη συνέχεια τα εγκαταλείπουν χωρίς καμία ενοχή.

Σήμερα στον δήμο Σαλαμίνας υπολογίζονται σε περίπου 4.000 χιλιάδες τα ζώα συντροφιάς που για κάποιους συνανθρώπους μας θεωρούνται αναλώσιμα «παιχνίδια» με ημερομηνία λήξης. Τα παρατάνε εκεί γιατί είναι βέβαιοι πως δεν θα τους ακολουθήσουν, αφού όσο και αν θέλει ένα ζωάκι δεν μπορεί να κολυμπήσει τόσα ναυτικά μίλια.
Φυσικά, το ζωάκι που συγγχωρεί κάθε απανθρωπιά, είναι ικανό και διατεθειμένο να ταξιδέψει όσο χρειαστεί για να επανενωθεί με αυτούς που θεωρούσε «οικογένεια» του.

Ο δήμος Σαλαμίνας δείχνει τον δρόμο και προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για την προστασία των ζώων.