Πιέζουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ για την προεδρία (vid)

Newsroom
Πιέζουν τον Γιώργο Παπανδρέου στο ΚΙΝΑΛ για την προεδρία (vid)
Έντονο παρασκήνιο στο ΚΙΝΑΛ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να δέχεται πιέσεις να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

Νέα δεδομένα προκύπτουν για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ μετά την περιπέτεια υγείας της Φώφης Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η οποία εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού, είναι πιθανό να πάρει εξιτήριο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η Φώφη Γεννηματά δεν θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας της με θεραπευτική αγωγή στο σπίτι της. Παρακολουθώντας πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της, οι θεράποντες γιατροί θα αποφασίσουν ποια θα είναι τα επόμενα βήματα.

Στο Κίνημα Αλλαγής η απόφαση της Φώφης Γεννηματα να αποσυρθεί από την προεδρία αλλάζει τα δεδομένα και δημιουργεί αναταράξεις. Η υποψηφιότητα του Παύλου Χρηστίδη φαίνεται πως δεν την βρίσκει σύμφωνη. Στην κούρσα της διαδοχής το παρών δίνει και ο Παύλος Γερουλάνος. Ο νυν δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, έστειλε επιστολή στον γραμματέα του ΚΙΝΑΛ , με την οποία ζητάει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα, μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας για να συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές. Όπως νωρίτερα ζήτησε και άλλος ένας υποψήφιος ο Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ 5200 υπογραφές κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Πάνω από 20.000 υπογραφές στήριξης είχε συγκεντρώσει η Φώφη Γεννηματά για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής, για τις υποψηφιότητες κ. Καπετανάκης, εισηγήθηκε να δοθεί παράταση μέχρι τις 22 Οκτωβρίου. Ωστόσο, ο Βασίλης Κεγκέρογλου φέρεται να ζήτησε εκ νέου σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής για να αποφασίσει με βάση τα νέα δεδομένα. Την ίδια στιγμή, έντονη είναι η φημολογία για εμπλοκή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το MEGA, ο Γιώργος Παπανδρέου δέχεται ισχυρές πιέσεις από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη ώστε να θέσει υποψηφιότητα, ωστόσο δεν έχει ανακοινώσει κάτι επίσημο. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι συνεργάτες του ισχυρίζονται ότι δεν πρόκειται να μπει σε αυτή τη διαδικασία με τόσες υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.