Ο Πέτσας είπε πως ήταν άστοχη η δήλωσή του για τις πλημμύρες, αλλά την δικαιολόγησε (vid)

Newsroom
Ο Πέτσας είπε πως ήταν άστοχη η δήλωσή του για τις πλημμύρες, αλλά την δικαιολόγησε (vid)
Ο Στέλιος Πέτσας αναγνώρισε την γκάφα που έκανε με την δήλωσή του για τις πλημμύρες, αλλά επιχείρησε να την δικαιολογήσει.

Την Κυριακή που μας πέρασε, η δήλωση του Στέλιου Πέτσας σχετικά με τις καταστροφές στην Εύβοια από τις πλημμύρες, προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στα social media, καθώς ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, ζήτησε να μην συνδέονται με τις πυρκαγιές.

Την Τετάρτη, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας» του Open, αναγνωρίζοντας το λάθος του.

«Ετσι όπως το λέτε, στην έκταση όλη της Εύβοιας, θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν άστοχη η δήλωση. Εγώ σας λέω όμως το άλλο: βλέπω μία εικόνα (που σχολίασα) εκείνη τη στιγμή που δείχνει κάποιος έναν δρόμο κομμένο, μια πλαγιά που δεν έχει φέρει φερτά υλικά, αλλά είναι στη θέση της. Επειδή έχω δει πάρα πολλές τέτοιες εικόνες στην Ιθάκη, χωρίς καμένα, στην Καρδίτσα, χωρίς καμένα, στην περιοχή του Έβρου τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2021, χωρίς καμένα, με κομμένους δρόμους, καταλαβαίνω ότι δεν θα πετάμε πάντα την εύκολη λύση ότι φταίνε τα καμένα γι΄αυτό που μας συμβαίνει.

Θα πρέπει να δούμε όλες τις πτυχές, με ψυχραιμία. Αν οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στα καμένα, να το αναγνωρίσουμε. Αν λένε ότι υπάρχουν άλλα θέματα, αστοχίες, προβλήματα που δεν έχουν γίνει, εμείς που είμαστε υπεύθυνοι για τη διαχείριση των χρημάτων των φορολογούμενων, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και με την Περιφέρεια και με τον Δήμο και με όλους όσοι εμπλέκονται στην κατασκευή των έργων», δήλωσε ο κ. Πέτσας