Ελάφι σπάραζε επί 3 μέρες και το δασαρχείο αδιαφορούσε: «Έχετε πάρει τόσα τηλέφωνα», απαντούσαν (vid)

Newsroom
Ελάφι σπάραζε επί 3 μέρες και το δασαρχείο αδιαφορούσε: «Έχετε πάρει τόσα τηλέφωνα», απαντούσαν (vid)
Καταγγελία πολίτη για την αδιαφορία που επέδειξε το δασαρχείο για ένα ελάφι που ψυχοραγούσε τρεις μέρες στην Πάρνηθα.

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησε ένας πολίτης στο Mega το πρωί της Δευτέρας, σχετικά με ένα ελάφι που ψυχοραγούσε τρεις μέρες στην Πάρνηθα, αλλά το δασαρχείο αδιαφορούσε λέγοντας πως είναι ηλικιωμένο και αυτή είναι η φύση του.

Ο Νίκος Λεφατζής άρχισε να εξιστορεί το περιστατικό, λέγοντας: «Βρήκα το ελάφι να στέκεται στην άκρη του δρόμου να στέκεται σε κάτι λασπόνερα. Κατέβηκα από το αμάξι να δω πως είναι, το πλησίασα γιατί δεν κουνιόταν. Τα πίσω του πόδια είχαν πρόβλημα και έπεφτε στο οδόστρωμα. Πήρα το 112 και με συνέδεσαν με την Άμεση Δράση. Η Άμεση Δράση είπε ότι θα στείλει περιπολικό, δεν ήρθε κανένας… Μετά καλέσαμε το δασαρχείο, που είπε ότι είναι ένα ηλικιωμένο ελάφι και αυτή είναι η φύση του. Ο κύριος είχε περάσει το συγκεκριμένο ελάφι για ηλικιωμένο, λέει το είχε δει από το πρωί».

Αδυνατώντας να αφήσει το ζώο σε αυτή την κατάσταση αποφάσισε να επικοινωνήσει με την ομάδα ΑΝΙΜΑ, όμως η πρόεδρός της, κ. Μαρία Γανωτή εξήγησε πως δεν μπορεί να επέμβει αν δεν τον καλέσει το δασαρχείο, καθώς πρόκειται για Εθνικό Δρυμό. «Στη συγκεκριμένη περιοχή, που είναι Εθνικός Δρυμός, εμείς δεν μπορούμε να παρέμβουμε εάν δεν μας πει το δασαρχείο», δήλωσε, επισημαίνοντας πως ο κ.Λεφατζής κινδύνευε να τραυματιστεί από τα κέρατα του ελαφιού.

«Είναι ένα ζώο που θέλει ειδική διαχείριση. Ο μόνος τρόπος για να το διαχειριστεί κανείς είναι να το ναρκώσει. Εάν είχαμε κληθεί από την πρώτη μέρα θα είχαμε επέμβει. Μας κάλεσε ο κ. Λεφατζής και του είπαμε να μιλήσει με το δασαρχείο για να μας καλέσει».

Στη συνέχεια ο κ. Λεφατζής κατήγγειλε πως όταν κάλεσε το δασαρχείο, του απάντησαν πως η ANIMA δεν έχει καμία δουλειά εκεί, καθώς το δασαρχείο έχει τον δικό του κτηνίατρο.

Επίσης, κατήγγειλε απαράδεκτες συμπεριφορές των υπαλλήλων του δασαρχείου, οι οποίοι κράτησαν μία εξοργιστικά αδιάφορη στάση. «Μου είπαν “τι θέλετε κύριε, έχετε πάρει πόσα τηλέφωνα από το πρωί!”», είπε ο κ. Λεφατζής.

Το ελάφι που ψυχορραγούσε αβοήθητο επί τρεις ημέρες τελικά υποβλήθηκε σε ευθανασία.