«Καμπανάκι» για την κακοκαιρία: «Θα θυμίζει Ιανό», λέει ο Μαρουσάκης (vid)

Newsroom
«Καμπανάκι» για την κακοκαιρία: «Θα θυμίζει Ιανό», λέει ο Μαρουσάκης (vid)
Η Εύβοια μετράει τις πρώτες πληγές της από τις πλημμύρες, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης χτυπάει... καμπανάκι για το νέο βαρομετρικό χαμηλό.

Η Βόρεια Εύβοια αντιμετωπίζει ήδη πολύ σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία Αθηνά, καθώς οι πλημμύρες στην περιοχή έχουν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 200 σπίτια να γεμίσουν νερά, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην Ζαγορά Πηλίου έπεσε σε 72 ώρες το διπλάσιο νερό που θα έπεφτε σε έναν χρόνο στην Αθήνα!

Είναι χαρακτηριστικό πως στην περιοχή που οι καλοκαιρινές φωτιές προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, δέντρα έπεσαν, παραλίες γέμισαν λάσπες και διάφορα αντικείμενα που είχαν κατέβει από ψηλότερα, ενώ οι ζημιές σε περιουσίες είναι τεράστιες.

Μάλιστα, οπως είπε στον Ελεύθερο Τύπο ο διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κωνσταντίνος Λαγουβάρδος: «Η βροχή στην Εύβοια υπολογίζουμε να έφτασε τα 155 χιλιοστά, μέγεθος που προκύπτει τόσο από τους μετρητές στις κοντινές περιοχές όσο και από το μέγεθος των ζημιών που κατεγράφησαν. Από την ίδια εκτίμηση προκύπτει ότι οι φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου προκάλεσαν αυτής της έντασης καταστροφές στο βόρειο κομμάτι του νησιού».

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογη είναι η εικόνα και στην Λάρισα σε περιοχές όπως ο Αγιόκαμπος, η Βελίκα και η Σωτηρίτσα, με τον παραλιακό δρόμο στον Αγιόκαμπο να γίνεται ένα με την θάλασσα.

Κατολισθήσεις υπήρξαν και στις περιοχές των Τρικάλων όπου δέντρο έπεσε στις σιδηροδρομικές γραμμές.

«Καμπανάκι» απο Μαρουσάκη

Και ενώ οι κάτοκοι των περιοχών αυτών, προσπαθούν να συνέλθουν και να μαζέψουν τα... ασυμμάζευτα, ένα νέο κακοκαιρίας αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του, χωρίς ωστόσο να έχει μεσολαβήσει καλυτέρευση του καιρού.

Όπως σημειώνει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης με ανάρτησή του, προς το τέλος της εβδομάδας θα κάνει την εμφάνισή του, ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα έχει τα χαρακτηριστικά που είχε η κακοκαιρία που είχε βαφτιστεί Ιανός.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, είναι πολύ ανησυχητικό.

«Με κακοκαιρία όλη η νέα εβδομάδα και μάλιστα από Πέμπτη και μετά έρχεται βαρομετρικό χαμηλό που θα προσπαθήσει να λάβει τροπικά χαρακτηριστικά θυμίζοντάς μας τον Ιανό που μας έπληξε πέρυσι. Μεγάλη προσοχή!», έγραψε στο Facebook.