Δημοσκόπηση: Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικίλιας οι καλύτεροι υπουργοί

Newsroom
Δημοσκόπηση: Δένδιας, Πιερρακάκης και Κικίλιας οι καλύτεροι υπουργοί
Ο Νίκος Δένδιας και οι Κυριάκος Πιερρακάκης και Βασίλης Κικίλιας θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί της κυβέρνησης σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διατηρεί η Νέα Δημοκρατία σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Μάλιστα, είναι αξιοσημείωτο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εισπράξει πολιτικά οφέλη από την μικρή φθορά που παρουσιάζει η κυβέρνηση.

Στα επιμέρους στοιχεία της έρευνας ενδιαφέρον παρουσιάζει η δημοτικότητα για κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης. Καλύτεροι υπουργοί σύμφωνα με τη δημοσκόπηση είναι ο Νίκος Δένδιας με 19% και ακολουθούν οι Κυριάκος Πιερρακάκης με 14% και Βασίλης Κικίλιας με 9%, ο οποίος εξακολουθεί να έχει πολύ υψηλή δημοφιλία και μετά τη μετακίνησή του στο Υπουργείο Τουρισμού κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος για Πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 38% των προτιμήσεων έναντι του 16% του κ. Τσίπρα, ενώ από 2% συγκεντρώνουν οι Γιάνης Βαρουφάκης, Κυριάκος Βελόπουλος, Δημήτρης Κουτσούμπας και Φώφη Γεννηματά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών θετική/μάλλον θετική γνώμη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει το 47% και ο επόμενος που ακολουθεί είναι ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπας με 35%. Στο 34% βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά και στο 32% ο Αλέξης Τσίπρας. Στο αντίποδα, το 77% έχει αρνητική γνώμη για τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Πηγή: Reader.gr