Τρίτη δόση εμβολίου: Όλοι θα αναγκαστούν να τη κάνουν λένε οι ειδικοί, ποιοι δεν την χρειάζονται

Newsroom
Τρίτη δόση εμβολίου: Όλοι θα αναγκαστούν να τη κάνουν λένε οι ειδικοί, ποιοι δεν την χρειάζονται
Όλοι θα αναγκαστούν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού με βάση τα λεγόμενα της καθηγήτριας επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, Θεοδώρας Ψαλτοπούλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής μιλώντας για την 3η δόση του εμβολίου είπε χαρακτηριστικά ότι:. «Όσοι έχουν αναπνευστικά, έχουν μεγάλο πρόβλημα να πεθάνουν, ή να κολλήσουν. Τα άτομα που έχουν καρδιολογικό πρόβλημα θα νοσήσουν βαρύτερα και πιθανώς να έχουν μεγάλο πρόβλημα», πράγμα που σημαίνει πως θεωρεί απόλυτα αναγκαία την τρίτη δόση.

Παράλληλα τόνισε ότι ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένα άτομα θα έχουν πολύ μεγαλύτερη προστασία από τον κορονοϊό. Κατά τη γνώμη της συνιστάται ο εμβολιασμός με τρίτη δόση, πριν από εγχείρηση, ειδικά αν έχουν περάσει και 8 μήνες από τον εμβολιασμό. «Η τρίτη δόση σώζει ζωές, καθώς τα αντισώματα σε πολύ κόσμο πέφτουν γρήγορα» σχολίασε.

Για το ερώτημα που πλανάται σε σχέση με το αν μπορεί κανείς να κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού και να κάνει και το αντιγριπικό, ήταν σαφής πως δεν υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα και μάλιστα αυτά μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα και την ίδια μέρα.

Επί προσθέτως είπε ότι η τρίτη δόση αναλόγως της ηλικίας είναι σωτήρια για όλο τον κόσμο. Και όσοι είναι σε αιμοκάθαρση κάνουν τρίτη δόση. Και σε κλιμακτήριο κάνουμε τρίτη δόση, ενώ για όσους έκαναν τα δύο εμβόλια και μετά νόσησαν, είπε ότι το πιθανότερο είναι πως δεν χρειάζεται τρίτη δόση, γιατί η νόσος βοηθάει πολύ στο να αυξήσεις την αντισωματική σου απάντηση.